Päiväkodit

Päiväkotiruokailu on osa lapsen perushoitoa ja kasvatusta

Päiväkotiruokailulla on ravitsemuksellisia ja kasvatuksellisia tavoitteita. Ruokailu tukee pienen lapsen kasvua ja kehitystä. Monipuolinen ja maistuva ateria ylläpitää lapsen vireyttä hoitopäivän aikana ja ohjaa lasta monipuoliseen ja vaihtelevaan ruokavalioon. Terveellisen ja ravitsevan ruuan ohessa totutellaan makujen maailmaan sekä opetellaan syömistä.

Päiväkotiruoka on suomalaista perusruokaa. Leikki-ikäinen lapsi syö samoin kuin terveellisesti ruokaileva aikuinen. Imeväisikäisen, alle 1-vuotiaan lapsen ruokailusuosituksissa on rajoituksia ja vältettäviä ruoka-aineita. Arkean ruokapalvelu tuottaa päiväkoteihin vaihtelevan ruokalistan, jossa huomioidaan erilaiset ruoka-, tapa- ja ympäristökasvatusteemat sekä kansalliset juhlapyhät. Kerran viikossa ruokalista sisältää vain kasvisruokia.

Kokopäivähoidossa oleva lapsi saa 2/3 päivittäisestä ravinnontarpeestaan hoitopaikassa. Kokopäivähoidossa olevalle lapselle tarjotaan aamupala, lounas ja välipala. Osapäivähoidossa olevan lapsen ruokailu määritellään hoitosopimuksen mukaan. Esiopetuksessa olevalle lapselle tarjotaan lounas ja mahdollisesti muita aterioita hoitosopimuksen mukaan.

Kaikissa ruokailuun liittyvissä asioissa voitte aina ottaa suoraan yhteyttä toimipisteen ruokapalvelusta vastaavaan henkilöön.

Käytämme luomutuotteita ja lähiruokaa

Linjaus luomu- ja lähiruoan käytön lisäämiseksi huomioidaan elintarvikehankintoja suunniteltaessa. Arkea on mukana ammattikeittiöille tarkoitetussa Portaat luomuun -ohjelmassa, jonka tavoitteena on auttaa ja kannustaa lisäämään luomutuotteiden käyttöä. Mitä korkeammalle luomuportaita kiipeää, sitä enemmän luomutuotteita keittiössä on käytössä. Päiväkotikeittiömme Turussa ovat ohjelman 2. portaalla. Tämä tarkoittaa, että keittiöissä käytetään vähintään kahta merkittävää luomuraaka-ainetta vähintään kaksi kertaa viikossa.
 

Aiheeseen liittyen: