Lasit kirkkaiksi myös haastavista korkeuksista

Arkeassa on tästä kesästä alkaen ollut käytössä oivallinen ikkunanpesujärjestelmä, jonka avulla päästään helposti ja turvallisesti pesemään lasit myös korkeammalta. Jatkovarrellisella harjalla ulotutaan pesemään lasit jopa 10 metrin korkeudesta. Erilaisten harjaleveyksien ansiosta myös isompaa ikkunapinta-alaa on helppo puhdistaa.

Pesujärjestelmä toimii suodatetulla vedellä, jolloin pesuainetta ei tarvitse käyttää lainkaan. Vesi kiertää laitteen suodattimen läpi tankkiin ja sieltä letkua pitkin pesimeen. Suodatetun veden ansiosta, lasiin ei jää valuma- tai pisarajälkiä, vaan se kuivuu pois.

Järjestelmän etuna on työturvallisuus: On huomattavasti turvallisempaa pestä ikkunat maasta käsin, kuin vaikka valjaissa roikkuen. Myös ympäristö säästyy, kun pesuainetta ei tarvitse käyttää lainkaan.

Alkukesä on ollut kolea ja sateinen, mutta se ei ole Arkean pesutiimiä haitannut, kun käytössä on sadevarusteet ja alla on riittävästi lämmintä vaatetta. Lisäksi suodatetulla vedellä peseminen mahdollistaa ikkunoiden puhdistamisen myös sadesäässä.