Nyt herkutellaan mustikalla

Kotimainen mustikka on todellista superruokaa ja sen sesonki on juuri nyt loppukesästä sekä alkusyksystä. Me suomalaiset saamme olla ylpeitä kotimaisten metsien tuottamista marjoista. Suomalainen mustikka on yksi terveellisimmistä ja halutuimmista luonnon vientituotteista maailmalla.
 
Osana Syödään yhdessä –kampanjaa ja Suomen itsenäisyyden juhlavuotta tarjoilemme sunnuntaina 6.8. jälkiruokana mustikkakiisseliä. Mustikat ovat monipuolisia ja herkullisia terveyspommeja. Ne maistuvat mm. jogurtin, viilin ja puuron seassa, marjakeitoissa, kiisseleissä sekä salaateissa. Leivonnassa mustikat ovat omiaan piirakassa, pullissa ja muffineissa. 

Metsissämme kasvavat mustikat tuottavat satoa vuosittain yli 160 miljoonaa kiloa. Kuitenkin vain muutama prosentti kypsyneistä marjoista poimitaan talteen. Jokamiehenoikeudet takaavat jokaiselle suomalaiselle luvan kerätä metsistä marjoja. Tätä ainutlaatuista mahdollisuutta kannattaisi meidän jokaisen hyödyntää. Eli reippain mielin mars mustikkaan!