Suomen juhlavuoden kunniaksi syötiin luomupuuron maailmaennätys

Pro Luomu ry kutsui kaikki suomalaiset Suomen juhlavuoden kunniaksi syömään luomupuuron maailmanennätyksen. Suomalaiset söivät ennätyspäivänä 6.9. yhteensä 390 230 annosta luomupuuroa.

Luomupuuron ME -tempauksen tavoitteena oli tehdä luomua tunnetuksi helpolla ja hauskalla tavalla. Siinä myös onnistuttiin yli odotusten: tempauksessa oli mukana yli 300 organisaatiota ja somen kautta osallistui 2 300 kuluttajaa. Kaikista mukaan ilmoittautuneista organisaatioista Arkean tarjoama ja myymä luomupuuroannosmäärä oli suurin. Arkean asiakkaat söivät yhteensä 32 183 annosta luomupuuroa. Tämän kunniaksi Arkealle luovutettiin kunniakirja maailmanennätyksen julkistustilanteessa 7.9. Henlsingin Kansallismuseossa.

- Kiitos kaikille asiakkaillemme! Hienoa, että pystyimme yhdessä vaikuttamaan tuoreeseen maailmanennätykseen näin mittavalla määrällä, hehkuttaa Arkean ruokapalvelun palvelujohtaja Sanna Malaska.

Luomuhiutaleet on yksi Arkean merkittävimmistä käytössä olevista luomutuotteista, sillä yhtiö on suuri arkiruoan tuottaja. Arkeassa on tehty jo vuosia töitä luomun käytön lisäämiseksi. Arkea on mukana Portaat luomuun –ohjelmassa. Sen tavoitteena on auttaa ja kannustaa ammattikeittiöitä lisäämään luomutuotteiden käyttöä. Arkeassa käyttöön valikoituu sellaisia luomutuotteita, joita on saatavilla tarvittavan suuria määriä.

Luomupuuron ME -tempaus oli osa Syödään yhdessä -teemaa, joka on osa Suomi 100 -hanketta.