Arkea Kunnossapito Oy:lle Nolla tapaturmaa –foorumin tasoluokitus

Nolla tapaturmaa -foorumi on myöntänyt Arkea Kunnossapito Oy:lle tasoluokituksen. Foorumi myöntää vuosittain tasoluokituksia jäsentyöpaikoilleen, jotka ovat menestyksekkäästi edistäneet työpaikkansa työturvallisuutta. Tasoluokitus auttaa työpaikkaa oman turvallisuustason kehittämisessä ja kannustaa tavoittelemaan yhä parempaa tasoa.

– Tämä on hieno juttu! Kunnossapidon porukka on tehnyt lyhyessä ajassa pitkän matkan ja näyttää sitoutuneisuudellaan hyvää esimerkkiä muille arkealaisille. Kiitos koko Arkea Kunnossapidon henkilöstölle, toimitusjohtaja Tuija Rompasaari-Salmi kiittelee.
 
– Arkea Kunnossapidossa tehdään jatkuvaa turvalliseen työpäivään tähtäävää kehitystyötä. On hienoa saada Nolla tapaturmaa -foorumin tasoluokitus osoitukseksi tästä, iloitsee Arkea Kunnossapidon palvelujohtaja Sanna Lehtinen.
 
Arkea Kunnossapidossa työturvallisuusasioita käsitellään henkilöstöpalavereissa, kehitystyöryhmässä sekä esimiespalavereissa.

– Uudet ideat tuodaan käytäntöön jouhevammin kun kaikilla on mahdollisuus vaikuttaa niihin. Päivittäisessä turvallisuustyössä onkin mukana koko henkilöstömme. Tasoluokitus on kunnianosoitus koko organisaatiolle, Sanna toteaa.
 
Arkea Kunnossapidossa on ollut vaihtelevista työkohteista huolimatta pitkiä tapaturmattomia jaksoja. Tämä kuvaa henkilöstön ammattitaitoa ja vakavaa suhtautumista työturvallisuuteen haastavissa olosuhteissa. Tasoluokitusta myönnettäessä tarkastellaan mm. työpaikan työtapaturmataajuutta, ja tapaturmien vakavuutta. Lisäksi edellytetään, että työtapaturmien tutkinta ja vaaratilanteiden ilmoitusmenettely ovat kunnossa. Arkea Oy:lle myönnettiin vastaava tasoluokitus keväällä 2017. Molemmat yritykset tavoittelevat työturvallisuuden tasoluokituksissa ”kohti maaliman kärkeä” -tasoa.

Aiheeseen liittyen: