Rohkeus innovoida synnytti Turun virtuaalisen kaupungintalon

Turussa kaupungin vaikuttavaan kaupungintaloon on nyt mahdollista tutustua virtuaalisesti, sillä Arkea toteutti yhdessä kumppaneidensa kanssa 360 -kuvauksen ja 3D -mallinnuksen avulla virtuaalisen kierroksen. Se esittelee rakennusta, sen historiaa sekä tiloista löytyviä hienoja taideteoksia. Kierroksella esittelijänä toimii Arkean virastomestari Pertti Viljanen, josta virtuaalisen kaupungintalon tarina sai alkunsa.

– Virastomestarimme Pertti Viljanen on jäämässä eläkkeelle ja kävimme läpi hänen työtehtäviään. Hän on pitkään järjestänyt kutsuvieraille kierroksia kaupungintalossa ja vuosien mittaan hänen persoonansa ja laaja tietämyksensä rakennuksen historiasta on kerännyt kehuja. Aloimme pohtia, voisimmeko hyödyntää Viljasen tarinaa jonkinlaisena virtuaalisena vahtimestarina esimerkiksi kuvaamalla hänen kierroksensa videolle, kertoo Arkean turvallisuuspäällikkö Matias Saari.

–  Otimme idean tuotekehitysryhmäämme, ja ajatus alkoi kehittyä. Kaupunki lähti rohkeasti mukaan, ja he toivoivat meidän luovan tälle innovatiivisen toteutuksen. Lähdimme siis kehittelemään erilaisia vaihtoehtoja ja variaatioita. Halusimme täysin uudenlaisen palvelun, joka toisi Wau-efektiä ja jossa virastomestarimme persoona ja tarina jäisivät elämään, Saari jatkaa.

Arkea toimii rohkeasti

Turun virtuaalinen kaupungintalo lanseerattiin syyskuussa ja se herätti heti kiinnostusta. Kävijöitä on riittänyt tasaisesti alusta alkaen.

– Tällaiselle uudenlaiselle ratkaisulle oli tilausta. Hienoa tässä on, että Turun kaupunki halusi avata kaupungintalon, sen taide-esineet ja historian kaikille. Uskon, että palvelussamme kiinnostaa myös se, ettei kyseessä ole massatuotanto vaan taustalla on nimenomaan Pertti Viljasen hieno persoona ja hänen luomansa upea tarina. Tätä projektia oli hieno toteuttaa, ja lähdemme mielellämme tekemään vastaavia myös jatkossa ja jalostamaan ajatusta eteenpäin, Saari sanoo.

Arkean palvelujohtaja Sanna Lehtisen mielestä projektiryhmä onnistui kiteyttämään asiakkaan toiveet hyvin. Täysin uudenlaisen ratkaisun luominen onnistui hänen mielestään siksi, että sekä Arkea että Turun kaupunki uskalsivat antaa tilaa innovoinnille ja erilaisille ideoille.

– Tämä projekti on mielestäni hieno esimerkki ennen kaikkea siitä, mitä voidaan saada aikaan, kun ideoinnin rajoja ei aseteta etukäteen. Me Arkealla emme koskaan sano asiakkaalle ei. Mutta pyrimme lisäksi aina aktiivisesti luomaan lisäarvoa asiakkaillemme ja heidän asiakkailleen, kuten tämäkin projekti näyttää. Voin luvata, että kun saamme mahdollisuuden lähteä kehittämään ja innovoimaan uutta, niin meillä täällä Arkealla rohkeus ei todellakaan lopu kesken. Ja kun kehitystyötä ei turhaan etukäteen rajata, niin voidaan saada aikaan todella hienoja juttua, vinkkaa Lehtinen.

Aiheeseen liittyen: