Arkea ja Hope ry jakavat koulujen ylijäämäruokaa vähävaraisille lapsiperheille Turussa

Arkea Oy lahjoittaa maanantaista 9.10.2017 alkaen koululounailta yli jäänyttä ruokaa vähävaraisille lapsiperheille Turussa. Ruuan jakaminen toteutetaan yhteistyössä valtakunnallisen hyväntekeväisyysjärjestö Hope ry:n kanssa. Hope ry valitsee asiakasperheet ja koordinoi avustustoimintaa. Hope ry:n nimeämät perheet saavat noutaa ylijäämäruokaa oman alueensa koulusta koulun ruokailuajan päätyttyä. Ruoka jaetaan perheille vastikkeetta.

- Ylijäämäruuan jakaminen apua tarvitseville on keino tehdä hyvää ja samalla välttää ruuan päätymistä biojätteeksi. Kouluruoan jakelu nimenomaan lapsiperheille on järkevää, sillä kouluruoka on suunniteltu ravitsemuksellisesti erityisesti lapsille ja nuorille. Hope ry on loistava yhteistyökumppani, sillä heillä on valmis verkosto ja kokemusta tämän tyyppisestä toiminnasta ja he tuntevat perheet ja heidän tarpeensa, iloitsee Arkean palvelujohtaja Paula Juvonen.  

Myös Hope ry:n Turun tiiminvetäjä Arja Heinonen on tyytyväinen yhteistyön käynnistymiseen.

- Avun tarvitsijoita on paljon ja asiakasmäärämme ovat kasvaneet hurjasti viime aikoina. Kouluruuan jakelun kautta saamme helpotettua monen asiakasperheemme tilannetta.

Arkeassa on tehty viime vuosina hartiavoimin töitä ruokahävikin vähentämiseksi. Hävikkiä mitataan kaikissa keittiöissä päivittäin ja hävikkimäärät onkin saatu pienemään. Arkea Oy on jo pitkään lahjoittanut isoimmista kouluista ylijäämäruokaa Turun Katulähetykselle, joka jakaa ruokaa vähävaraisille henkilöille kaksi kertaa viikossa. Arkean yhteistyö Turun Katulähetyksen kanssa jatkuu edelleen normaalisti.