Palvelupäällikkö Heli Haikonen ehdolla PRO-gaalassa

Arkean palvelupäällikkö Heli Haikonen on ehdolla PRO-palkinnon saajaksi ravitsemis- /ruokapalvelupäällikkö sarjassa. PRO on tunnustuspalkinto hotelli-, ravintola- ja cateringalan ammattilaisille. Palkinnot jaetaan vuosittain 15 eri sarjassa, joissa huomioidaan eri tehtäväalueet, vastuut ja ammattinimikkeet.

PRO-palkintojen saajat ratkeavat Helsingissä 25.1.2018 järjestettävässä PRO-gaalassa. PRO tunnustuspalkintojen saajia ovat ehdottaneet asiakkaat, yhteistyökumppanit sekä työkaverit. Ehdokkaiden äänimäärät sekä perustelut ratkaisevat pääsyn finaaliin. Palkittavan tärkein ominaisuus on asenne: palo ja innostus omaa työtä kohtaan.

Helin vastuualueeseen kuuluvat sekä Arkean ruokapalvelujen tuotekehitys että liiketoiminnan puolelta hoivapalvelujen ruokapalvelut. Arki täyttyy asiakasyhteistyöstä, henkilöstö- ja talousasioista, toiminnan suunnittelusta sekä erilaisista ruokapalvelun kehittämisprojekteista.

– Parasta työssäni on sen monipuolisuus ja työskenteleminen moniammatillisessa työympäristössä. Kun jokainen tuo oman osaamispalansa yhteiseen palapeliin, päästään yhteistyöllä tavoitteeseen ja saadaan isotkin projektit valmiiksi. Koenkin olevani etuoikeutetussa asemassa saadessani tehdä työtä sekä tuotekehityksen että asiakkuuksien parissa, Heli Haikonen pohtii.

Heli kertoo, että esimiehenä hänelle on tärkeää pyrkiä hyödyntämään tiimin osaamista. Näin jokaisella on mahdollisuus kokea onnistumisia työssään ja saada tätä kautta motivaatiota työhönsä. Hän myös painottaa on hyvän ja kannustavan työilmapiirin merkitystä. Hyvällä fiiliksellä on kiva tehdä töitä ja se näkyy positiivisesti myös asiakkaalle.   

– Arkeassa työskentelee yli 700 ruokapalvelualan ammattilaista, joten loistavia huipputyyppejä löytyisi useampaankin sarjaan. Yhtiössä tehdään kovasti työtä hyvän ruoan eteen henkilöstön koko ammattitaidolla. Tavoitteena on kehittää rohkeasti ja ennakkoluulottomasti ruokapalveluita. Tässä innokkaat ja aktiiviset ammattilaiset ovat olleet avainasemassa, kertoo Arkean palvelujohtaja Sanna Malaska.

Helin finaalipaikka on hieno jatkumo Arkean menestykselle PRO-gaalassa. Arkean palveluesimies Jaana Paananen palkittiin tammikuussa 2016, kokki Kari Kaivola voitti PRO-palkinnon helmikuussa 2015 ja ruokapalvelun palvelujohtaja Paula Juvonen palkittiin vuonna 2013. Lisäksi eri sarjoihin on saatu muitakin loistavia finalisteja. Horeca-alan PRO-tunnustuspalkinnot jaetaan tammikuussa jo kuudettatoista kertaa.