Siirry pääsisältöön
Arkea  >  Ajankohtaista  >  Allergiamerkinnät entistä turvallisemmiksi

Allergiamerkinnät entistä turvallisemmiksi

Ruokapalvelut

Keväällä 2021 uudistuneessa tuotannonohjausjärjestelmässämme aterioiden ruokalistamerkinnät perustuvat allergeeneihin. Allergiatiedot tulevat nykyään ruokalistoille automaattisesti raaka-ainetiedoista. Näin allergiamerkintöjenkin turvallisuus paranee. eRuokalistan tuoteselosteesta löytyy raaka-aine sisältö, josta voi helposti tarkastaa, mitä ruoka sisältää.

Loppukesästä on tullut paljon kysymyksiä S-merkinnästä (sianlihaton) koulu- ja päiväkotiruokalistoilla. Ruokalistoilla aikaisemmin ollut S-merkintä on poistunut käytöstä, koska sianliha ei ole allergeeni. Jatkossa tieto sianlihattomuudesta löytyy eRuokalistan tuoteselosteesta. Käytännössä koulujen ja päiväkotien ruokalistalla on kolme ateriaa, jotka sisältävät sianlihaa: uunimakkara, nakkikastike sekä lihapullakastike.Allergiatiedot tulevat nykyään raaka-aineiden takaa automaattisesti ja näin ollen allergia merkintöjen turvallisuus parantuu merkittävästi. 

Jos sinulla on kysyttävää allergiamerkinnöistä, ole yhteydessä oman keittiösi henkilökuntaan tai sähköpostitse asiakaspalvelu@arkea.fi.

Terveisin
Arkean ruokapalvelun väki

Lue myös

Uutiset

Kilpailu- ja kuluttajavirasto hyväksyi Alltimen ja Arkea Oy:n liiketoimintakaupan

Lue lisää
Uutiset

Arkea Oy myy kiinteistö- ja siivouspalveluliiketoiminnot Alltime Kiinteistöpalvelut Oy:lle

Lue lisää
Ruokapalvelut

Arkea on mukana ilmastokestävässä ruokahankkeessa

Lue lisää