Siirry pääsisältöön
Arkea  >  Ajankohtaista  >  Ei enää ruokaa roskikseen!

Ei enää ruokaa roskikseen!

Ruokapalvelut

Valmistamme keittiöissämme joka päivä noin 42 000 ateriaa. Siksi otamme ruokahävikin vähentämisen tosissaan aina ruokalistojen suunnittelusta ruuan valmistukseen ja tarjoiluun asti. Sopivan kokoisesta ateriasta ei jää muruakaan yli.

Mittaamme ja tarkkailemme jatkuvasti ruokahävikin määrää. Tuotannonohjausjärjestelmässämme on sovellus, johon kirjataan päivittäin syntynyttä ruokahävikkiä.

-Nykyaikaisia ratkaisuja hyödyntämällä on helppo mitata syntynyttä ruokahävikkiä päivätasolla. Tietoa käytetään muun muassa ruokalistan suunnittelussa, kun tiedetään tarkkaan kunkin ruuan menekki ja syntynyt hävikki, kertoo tuote- ja palvelusuunnittelija Jarkko Malmberg.

Ruokasaleissamme kannustamme ottamaan lautaselle monipuolisesti ruokaa ja vain sen verran, minkä jaksaa itse syödä. Sopivan kokoisesta ateriasta ei jää muruakaan yli.

Monessa kohteessa myymme myös hävikkiruokaa aina päivän päätteeksi. Näin hyvää ruokaa ei päädy biojätteeseen.

-On hyvä muistaa, että jokaisena päivänä joku arvioi ruoan menekkiä. Olit sitten henkilöstöravintolan, hoivakohteen tai koulun ruokailija, looginen ruokailukäyttäytyminen helpottaa suunnittelua ja vähentää tuotannossa syntyvää ruokahävikkiä, sanoo Malmberg.

Eilen alkaneen Hävikkiviikon tavoitteena on nostaa ruoan arvostusta ja kertoa ruokahävikin vähentämisen tärkeydestä.

Käy nappaamassa talteen vinkkejä ruokahävikin vähentämiseen kampanjan sivuilta osoitteesta https://havikkiviikko.fi/.

Lue myös

Siivouspalvelut

Arkean siivoojien työkaveri Cobotti tehostaa imurointia ja pitää tekstiililattiat puhtaina

Lue lisää
Ekokompassin logo
Uutiset

Arkean kiinteistö- ja siivouspalvelut saivat Ekokompassi-ympäristösertifikaatin

Lue lisää
Turun tuomiokirkko ja jokiranta
Uutiset

Arkea sitoutuu vahvasti Turun kaupungin ilmastotyöhön

Lue lisää