Masu allergeenit

Allergiamerkinnät entistä turvallisemmiksi

Published on 08.09.2021 - 13:36

Keväällä 2021 uudistuneessa tuotannonohjausjärjestelmässämme aterioiden ruokalistamerkinnät perustuvat allergeeneihin. Allergiatiedot tulevat nykyään ruokalistoille automaattisesti raaka-ainetiedoista. Näin allergiamerkintöjenkin turvallisuus paranee. eRuokalistan tuoteselosteesta löytyy raaka-aine sisältö, josta voi helposti tarkastaa, mitä ruoka sisältää.

Loppukesästä on tullut paljon kysymyksiä S-merkinnästä (sianlihaton) koulu- ja päiväkotiruokalistoilla. Ruokalistoilla aikaisemmin ollut S-merkintä on poistunut käytöstä, koska sianliha ei ole allergeeni. Jatkossa tieto sianlihattomuudesta löytyy eRuokalistan tuoteselosteesta. Käytännössä koulujen ja päiväkotien ruokalistalla on kolme ateriaa, jotka sisältävät sianlihaa: uunimakkara, nakkikastike sekä lihapullakastike.Allergiatiedot tulevat nykyään raaka-aineiden takaa automaattisesti ja näin ollen allergia merkintöjen turvallisuus parantuu merkittävästi. 

Jos sinulla on kysyttävää allergiamerkinnöistä, ole yhteydessä oman keittiösi henkilökuntaan tai sähköpostitse asiakaspalvelu@arkea.fi.

Terveisin
Arkean ruokapalvelun väki