Ylläpitosiivous

Hoivakohteessa siivous tukee hoitotyötä

Published on 12.11.2021 - 13:14

Arkea vastaa Kehitysvamma-alan tuki- ja osaamiskeskus KTO:n siivouspalveluista. KTO tarjoaa palveluja kehitysvammaisille ja muille erityistä tukea tarvitseville ihmisille Varsinais-Suomen alueella. KTO:n siivouskohteet ovat erilaisia asumisyksikköjä sekä kuntoutuskeskuksen tiloja. Hygienia-asiat ovat siivouksessa yleisesti keskiössä, mutta KTO:n kaltaisten hoivan ja terveydenhuollon kohteissa vaaditaan laaja-alaisempaa osaamista. Arkean ammattilaiset tukevat omalla työllään hoitohenkilökuntaa.

-    Palveluesimies on aina selvittänyt nopeasti asioita, joista olemme kysyneet. Olemme saaneet esimerkiksi puhdistusaineisiin liittyvää opastusta. Yhteistyö on sujunut mutkattomasti, kertovat KTO:n terveysturvallisuudesta vastaavat hygieniahoitajat.

Poikkeustilanne korostaa siivouksen tärkeyttä

Viime vuosia leimannut Covid-19 epidemia on vaikuttanut luonnollisesti myös siivouspalveluun. Siivouksen merkitys korostuu talven flunssa- ja influenssakaudella, mutta nousee aivan uuteen arvoon kun käsillä on maailmanlaajuinen epidemia.
KTO:n hygieniahoitajat arvioivat, että Arkean siivouspalveluissa reagoidaan muuttuviin olosuhteisiin tai poikkeustilanteisiin nopeasti ja tehokkaasti ja esimerkiksi lisäsiivousta on aina tilattaessa saatu.

Millaisen arvosanan hygieniahoitajat antavat Arkean siivouspalvelulle? 

-    Kyllä se on yhdeksikkö. Asiat hoidetaan hienosti ja sujuvasti. Osaaminen on kuulemamme mukaan hyvällä tasolla ja mahdollisiin epäkohtiin puututaan ja toimintaa muutetaan hygieniahoitajat päättävät.