Lehtipuhallin

Lehdet ja roskat pois hiljaisesti puhaltaen

Published on 31.08.2021 - 15:32

Elokuun loppupuolella lehtipuiden lehdet ovat vielä pääsääntöisesti puissa. Kiinteistönhoidossa lehtipuhaltimet ovat kuitenkin käytössä myös varsinaisen lehtisesongin ulkopuolella.

- Koska kesä on ollut kuiva, on lehtiäkin itse asiassa jo maassa. Lisäksi lehtipuhallinta voi hyödyntää veden sijasta puhdistustöissä, kun säätää puhallustehon sopivaksi. Minun kohteessani on esimerkiksi paljon avonaisia luhtikäytäviä, joiden puhdistamisessa puhallin on oivallinen, kertoo kiinteistönhoitaja Henri Mikalunas.

Lehtipuhallin saattaa herättää voimakkaitakin tunteita. Arkean kiinteistönhoidossa on käytössä polttomoottorikäyttöisten lehtipuhaltimien lisäksi myös sähkökäyttöisiä lehtipuhaltimia, jotka ovat hyvin huomaamattomia.

- Suurin ero polttomoottorikäyttöiseen laitteeseen on äänenvoimakkuudessa. Tämän kanssa voi aloittaa päivän aikaisin ja silti asukkaat saavat nukkua rauhassa, Henri kertoo.

Ympäristö ja käyttäjän ergonomia on huomioitu

Matalasta äänenvoimakkuudesta pääsee asukkaiden ja alueella liikkujien lisäksi nauttimaan tietysti myös sähköisen puhaltimen käyttäjä. Henri on lisäksi havainnut ergonomian sähkölaitteen kanssa paremmaksi.

-Tämä on tosi kevyt ja kätevä käyttää. Erillisen reppuakun kanssa käyttöaikaakin on jopa kolmeksi päiväksi, riippuen tietysti siitä kuinka pitkiä pätkiä puhaltaa, Henri kertoo.

Käyttäjä välttyy myös bensan käryltä. Samoin ympäristö kiittää. Arkean kiinteistönhoidossa on viime vuosina kalustoa uusittu ympäristö huomioiden.

- Arkean kokoisissa kiinteistönhoitoalan yrityksissä kalustolla on suurin yksittäinen ympäristövaikutus. Tästä syystä näen merkittäväksi, että testaamme ja otamme käyttöön koneita ja laitteita, jotka huomioivat myös ympäristönäkökulmat, kertoo palvelujohtaja Sanna Lehtinen.