Kristiina Merilaita

Siivouksen myyntipäällikkö Kristiina näkee Arkealla tärkeitä vahvuuksia

Published on 25.03.2021 - 12:56

Kristiina Merilaita aloitti helmikuussa Arkean siivouspalveluiden myyntipäällikkönä. Siivouksen palveluesimiehille ja toimihenkilöille Kristiina oli entuudestaan tuttu asiakkaan edustajana: Ennen Arkealle siirtymistään Kristiina työskenteli asiakkaamme Turun kaupungin Hyvinvointitoimialan palvelupäällikkönä siivouksen asiantuntijana ja laadunvalvojana.

-    Yksi syy siihen, miksi olen nyt täällä töissä, oli tosi hyvät kokemukset Arkeasta. Arkealaisten kanssa oli helppo asioida ja jos oli jotain palautetta, niin oli suora kanava siihen. En voi kuin kiittää aikaisemmasta yhteistyöstä ja nyt minut on otettu hienosti vastaan, Kristiina iloitsee.

Myyntipäällikkönä Kristiinan tehtäviin kuuluu luonnollisesti siivouspalveluiden myyminen sekä toimialan tukeminen omalla osaamisellaan. Kristiina on työskennellyt pitkään sekä myyntipäällikkönä että palvelupäällikkönä siivouspalveluiden toisessa alan yrityksessä.

-    Koen, että kun on osaaminen kummastakin, kuilu myynnin ja tuotannon välillä jää pieneksi ja saadaan hankittua ja luotua toimivia asiakkuuksia.

Kristiinan leipälaji oli pitkään myynti. Hän työskenteli mm. 15 vuoden ajan myyntineuvottelijana vakuutusmyynnin parissa. Työskennellessään siivouspalvelun myynnin ja esimiestyön parissa, Kristiina halusi syventää osaamistaan puhtauspalveluissa ja opiskeli siivousteknikoksi. Lisäksi hän opiskeli johtamisen ammattitutkinnon sekä myöhemmin isännöintitutkinnon.

-    Olen innostunut kehittämään ja aktiivinen opiskelu työn ohella on minulle tärkeä voimavara, Kristiina miettii.

Innolla takaisin myyntityön pariin

Myyntityöhön Kristiinalla oli jo vähän ikävä ja hän on innoissaan, että pääsee nyt tekemään sitä, mistä eniten nauttii.

-    Kaipaan paperien ja raporttien sijaan sitä, että saan olla tekemisissä ihmisten kanssa. Myynnissä pääsee myös käyttämään luovuutta. Siinä pitää laittaa itsestään paljon likoon, mutta toisaalta se antaa myös paljon. Suurin on tietysti onnistumisen ilo sinnikkään työn tuloksena. Ja sinnikäs pitää olla. Asiakasta ei saa ensimmäisellä tai välttämättä toisellakaan tapaamisella, Kristiina kertoo. 

Arkean siivouspalveluissa Kristiina näkee paljon vahvuuksia. Näitä ovat mm. ammattitaitoiset tekijät, paikallisuus, hyvät esimiehet ja johtajat, matala organisaatio sekä se, että aidosti uskotaan siihen, mitä tehdään. Työskenneltyään sekä palveluntuottajan että asiakkaan puolella, Kristiina näkee että asiakkaat korostavat siivouspalvelussa toimintavarmuutta, laatua, helppoutta, kustannustehokkuutta sekä sujuvaa yhteydenpitoa. Vuosien mittaan kilpailu on kiristynyt ja palveluntarjoajia on tullut lisää. Asiakkaat myös odottavat säästöjä. 

Luonnossa liikkuminen on merkittävässä roolissa energisen Kristiinan vapaa-ajalla. 

-    Talvisin luistelen ja hiihdän. Aikoinaan kiersin ulkomaita myöten pitkän matkan hiihtokilpailuissa. Kesäisin kalastan, metsästän, harrastan viljelyä ja kukkien kasvatusta sekä mökkeilyä.