Voimasmoothie

Voimaa ruuasta -viikko näkyy Haanojassa voimashotteina ja voimaruokalistana

Published on 04.02.2021 - 14:00

1. - 7.2. vietetään Voimaa ruuasta -viikkoa. Teemaviikko muistuttaa ruokailun ja ravitsemuksen tärkeydestä ikäihmisten arjessa. Voimaa ruuasta -viikko näkyy myös Arkean asiakaskohteessa Kouvolassa, jossa Esperin Haanojan palvelutalossa on tarjolla voimaruokalista. Lisäksi arkiaamuisin on tarjolla voimasmoothiet ja viikonloppuna munakas.

- Idea lähti asiakkaan toiveesta, ja me ryhdyimme sitten pohtimaan, miten voimaruoka näkyy ruokalistalla, kertoo Arkean palveluesimies Hanna Vettenranta.

- Lounas on monen meidän asukkaan päivän kohokohta tuoksuineen ja makuineen kaunista esillepanoa unohtamatta. Ruokasalin ja hyvän palvelun merkitys siellä korostuu näin korona-aikana. Toki onhan ravitsemus tärkeä osa ikäihmisen toimintakyvyn ylläpitämistä muutenkin. Ehdotin Hannalle, että voisimmeko jollain lailla hyödyntää voimaruokateemaa tuomaan vaihtelua asukkaiden arkeen. Puhuimmekin jo, että olisi hienoa, jos tästä tulisi jokavuotinen perinne, yksikön johtaja Anne Koivula kertoo.

Arkean ikäihmisille valmistamat ateriat on lähtökohtaisesti mietitty asiakasryhmän ravitsemussuositusten mukaisiksi. Voimaa ruuasta -viikolle ruokalistaa on Haanojassa räätälöity erikseen teeman mukaan. Lisäksi lounaalle tehdään asiakkaille malliannokset ja esillä on ikääntyneiden lautasmallin kuva. 

- Teemaviikon ruokalistalle on poimittu Haanojankin ruokalistoilla olevia ikäihmisten yleisesti toivomia aterioita. Painopiste on myös ollut proteiinipitoisemmissa vaihtoehdoissa. Tavoitteena on saada asiakkaat syömään ja nauttimaan ruuasta, kertoo Arkean ravitsemusasiantuntija Maarit Ketola.
 

Aiheeseen liittyen: