Siivous

382 000 litraa puhdasta vettä kehittyviin maihin

Published on 24.01.2022 - 12:54

Arkean siivouspalveluissa on säästynyt 382 000 litraa puhdasta vettä iMop-yhdistelmäkoneiden käytön myötä vuoden 2021 loppuun mennessä. Koneiden määrän lisääntyessä myös säästämämme veden määrä lisääntyy kaiken aikaa.

Made Blue laskee paljonko tuotteiden tai palvelujen käyttö säästää vettä ja yhdistelmäkoneen valmistaja on sitoutunut lahjoittamaan saman määrän puhdasta vettä kehittyviin maihin sitä tarvitseville. Veden toimitus järjestetään kansainvälisten hyväntekeväisyysjärjestöjen kautta, kuten esim Punainen Risti ja Amref Flying Doctors.

Toteuttamistavat ovat mm porakaivojen, vesijohtojen ja suodatusjärjestelmien rakentaminen kehitysmaihin.

- Säästynyt vesimäärä tarkoittaa noin 1,5 kuutiota vettä siivoojaa kohden. Meidän kokoiselle toimijalle suhteutettuna määrä on merkittävä, toteaa Arkean siivouspalvelun suunnittelupäällikkö Tiina Luntamo.

Hankinnoissa huomioidaan vastuullisuus

Siivouspalvelussa välineet ja puhdistusaineet ovat ympäristön kannalta olennaisia.                                          

- Puhdistusaineiden käyttö siivouksessa on vähentynyt merkittävästi laadukkaiden mikrokuitusiivoustekstiilien ja timanttilaikkojen myötä ja käyttämistämme puhdistusaineista valitsemme ympäristömerkityn vaihtoehdon aina, kun se on mahdollista. Kun kilpailutamme siivousvälineitä ja -koneita valintakriteerinä on myös ympäristöystävällisyys, Luntamo kertoo.

iMopin käytöllä säästetään puhdasta vettä, mutta sen käytöllä on myös sosiaalisen vastuun puolia.

- Olemme todella ylpeitä, että pystymme omalla toiminnallamme tukemaan heikommassa asemassa olevia ihmisiä ja auttamaan.

- Monesti vastuullisuusasiat voivat tuntua isoilta ja vaikeita. Todellisuudessa kyse on kuitenkin arjen asioista, joissa esimerkiksi jokainen meidän siivooja voi olla mukana, miettii Luntamo.