Kalaruokaa

Ei enää ruokaa roskikseen!

Published on 13.09.2022 - 09:37

Valmistamme keittiöissämme joka päivä noin 42 000 ateriaa. Siksi otamme ruokahävikin vähentämisen tosissaan aina ruokalistojen suunnittelusta ruuan valmistukseen ja tarjoiluun asti. Sopivan kokoisesta ateriasta ei jää muruakaan yli.

Mittaamme ja tarkkailemme jatkuvasti ruokahävikin määrää. Tuotannonohjausjärjestelmässämme on sovellus, johon kirjataan päivittäin syntynyttä ruokahävikkiä.

-Nykyaikaisia ratkaisuja hyödyntämällä on helppo mitata syntynyttä ruokahävikkiä päivätasolla. Tietoa käytetään muun muassa ruokalistan suunnittelussa, kun tiedetään tarkkaan kunkin ruuan menekki ja syntynyt hävikki, kertoo tuote- ja palvelusuunnittelija Jarkko Malmberg.

Ruokasaleissamme kannustamme ottamaan lautaselle monipuolisesti ruokaa ja vain sen verran, minkä jaksaa itse syödä. Sopivan kokoisesta ateriasta ei jää muruakaan yli.

Monessa kohteessa myymme myös hävikkiruokaa aina päivän päätteeksi. Näin hyvää ruokaa ei päädy biojätteeseen.

-On hyvä muistaa, että jokaisena päivänä joku arvioi ruoan menekkiä. Olit sitten henkilöstöravintolan, hoivakohteen tai koulun ruokailija, looginen ruokailukäyttäytyminen helpottaa suunnittelua ja vähentää tuotannossa syntyvää ruokahävikkiä, sanoo Malmberg.

Eilen alkaneen Hävikkiviikon tavoitteena on nostaa ruoan arvostusta ja kertoa ruokahävikin vähentämisen tärkeydestä.

Käy nappaamassa talteen vinkkejä ruokahävikin vähentämiseen kampanjan sivuilta osoitteesta https://havikkiviikko.fi/.