Siirry pääsisältöön
Arkea  >  Ajankohtaista  >  Hävikkiviikolla pieniä tekoja, joilla on iso vaikutus

Hävikkiviikolla pieniä tekoja, joilla on iso vaikutus

Ruokapalvelut

Perinteistä valtakunnallista Hävikkiviikkoa vietetään jälleen 13.–19.9. Me Arkeassa teemme joka päivä töitä pitääksemme hävikin mahdollisimman pienenä. Hävikkiviikolla keskitymme erityisesti tarjoiluhävikin pienentämiseen seuraamalla  ruoan menekkiä ja valmistamalla päivän ruokalistan mukaisia aterioita mahdollisimman täsmällisen määrän.

Kannustamme myös koulu- ja lounasravintola-asiakkaitamme hävikkitoimiin: otathan lautaselle vain sen verran ruokaa, kuin jaksat syödä – santsaaminen on sallittua!
Sinäkin voit omalta osaltasi vaikuttaa ruokahävikin vähentämiseen, sillä pienetkin teot ovat tärkeitä!

Tämän päivän tähteet – huomisen herkut

Kutsumme Turun ja Punkalaitumen koululaiset Hävikkiviikolla jakamaan omat hävikkiruokareseptinsä kilpailussa. Ruoasta tulee hävikkiruokaa vain, kun siitä tekee sellaista. Kun asenne muuttuu, voi huomata, että hävikki onkin herkkua. Kuivasta leivästä saa herkullisen köyhän ritarin ja juustonkannikasta saa makua keittoon tai pastakastikkeeseen. 

Koululaiset ja opiskelijat voivat osallistua kilpailuun kertomalla meille oman vinkkinsä ruokahävikin vähentämiseksi tai suosikkihävikkiruokareseptinsä. Kaikkien osallistujien kesken arvotaan kolme kivaa palkintoa!

Linkki kilpailuun löytyy tältä sivulta hävikkiviikolla 13.–19.9. 
 

Lue myös

Uutiset

Kilpailu- ja kuluttajavirasto hyväksyi Alltimen ja Arkea Oy:n liiketoimintakaupan

Lue lisää
Uutiset

Arkea Oy myy kiinteistö- ja siivouspalveluliiketoiminnot Alltime Kiinteistöpalvelut Oy:lle

Lue lisää
Ruokapalvelut

Arkea on mukana ilmastokestävässä ruokahankkeessa

Lue lisää