Siirry pääsisältöön
Arkea  >  Ajankohtaista  >  Henkilöstön ympäristöosaamisen kehittämistä ja kestäviä hankintoja – Otimme käyttöön Ekokompassi-ympäristöjärjestelmän

Henkilöstön ympäristöosaamisen kehittämistä ja kestäviä hankintoja – Otimme käyttöön Ekokompassi-ympäristöjärjestelmän

Uutiset

Arkea otti vuoden alussa käyttöönsä kotimaisen Ekokompassi-ympäristöjärjestelmän. Työkalun avulla palvelujemme ympäristövaikutukset vähenevät ja pysyvät hallinnassa entistä paremmin. Tulevina vuosina panostamme erityisesti kestäviin hankintoihin, materiaalitehokkuuteen ja henkilöstön vahvaan ympäristöosaamiseen.

Ekokompassin käyttöönoton myös Arkealla on selkeät suuntaviivat mitä tehdä palvelujen ympäristövaikutusten vähentämiseksi. Esimerkiksi siivouksessamme käytetään jatkossa enemmän kestäviä ja ympäristömerkittyjä siivousaineita. Kemikaalihävikkiä vähennämme prosesseja selkeyttämällä. Työkoneiden ja autojen käyttöastetta nostamalla pienennämme hiilijalanjälkeämme.

Ympäristötyömme keskiössä on kuitenkin ympäristöosaava henkilökunta.

– Asiantunteva, osaava ja osallistuva henkilöstö on toimintamme ydintä. Koulutamme henkilöstömme ympäristöasioista omassa verkko-oppimisympäristössämme, paikoin jopa asiakas- tai kohdekohtaisesti. Rohkaisemme myös henkilöstöä osallistumaan ympäristötyöhön tekemällä ympäristöhavaintoja, kertoo Arkean palvelujohtaja Sanna Lehtinen.

Suunnitelmallista ympäristötyötä palvelujen laadun takaamiseksi

Ekokompassi tarjoaa meille myös uudenlaisen mahdollisuuden ympäristövastuiden organisoimiseen, riskienhallintaan ja lainsäädännön seurantaan. Asiakkaitamme unohtamatta.

– Ympäristöasioiden hallinnalla tuotamme lisäarvoa myös asiakkaillemme. Teemme jatkuvasti yhteistyötä asiakkaidemme ja muiden sidosryhmiemme kanssa palvelujen ympäristövaikutusten pienentämiseksi, sanoo Lehtinen.

Ekokompassi-ympäristöjärjestelmä on jo otettu käyttöön Arkean siivous- ja kiinteistöpalveluissa ja auditoinnin on määrä toteutua syksyllä. Kokonaisuutta täydennetään ruokapalvelujen osalta kevään 2023 aikana.

Ympäristö on keskeinen osa muuta laajempaa Arkean vastuullisuustyötä.

– Asetamme toimintamme ohjaavia vastuullisuustavoitteita, joiden saavuttamista mittaamme ja seuraamme aktiivisesti. Ympäristö on tärkeä osa vastuullisuuttamme, ja otamme sen huomioon kaikessa johtamisessa, jatkaa Lehtinen.

Arkean ympäristöohjelman pääteemat:

Lue lisää Arkean vastuullisuustyöstä täällä.

Mikä Ekokompassi?

Ekokompassi on kaikille toimialoille sopiva kotimainen ympäristöjärjestelmä. Ympäristöjärjestelmän käyttöönotto tarjoaa organisaatioille selkeitä käytännön hyötyjä mm. ympäristövastuun organisoimiseen, riskienhallintaan, lainsäädännön seurantaan, sidosryhmäviestintään ja organisaation profiilin parantamiseen. Lue lisää Ekokompassista: https://ekokompassi.fi/

Lue myös

Uutiset

Kilpailu- ja kuluttajavirasto hyväksyi Alltimen ja Arkea Oy:n liiketoimintakaupan

Lue lisää
Uutiset

Arkea Oy myy kiinteistö- ja siivouspalveluliiketoiminnot Alltime Kiinteistöpalvelut Oy:lle

Lue lisää
Ruokapalvelut

Arkea on mukana ilmastokestävässä ruokahankkeessa

Lue lisää