Siirry pääsisältöön
Arkea  >  Ajankohtaista  >  Henkilöstön ympäristöosaamisen kehittämistä ja kestäviä hankintoja – Otimme käyttöön Ekokompassi-ympäristöjärjestelmän

Henkilöstön ympäristöosaamisen kehittämistä ja kestäviä hankintoja – Otimme käyttöön Ekokompassi-ympäristöjärjestelmän

Uutiset

Arkea otti vuoden alussa käyttöönsä kotimaisen Ekokompassi-ympäristöjärjestelmän. Työkalun avulla palvelujemme ympäristövaikutukset vähenevät ja pysyvät hallinnassa entistä paremmin. Tulevina vuosina panostamme erityisesti kestäviin hankintoihin, materiaalitehokkuuteen ja henkilöstön vahvaan ympäristöosaamiseen.

Ekokompassin käyttöönoton myös Arkealla on selkeät suuntaviivat mitä tehdä palvelujen ympäristövaikutusten vähentämiseksi. Esimerkiksi siivouksessamme käytetään jatkossa enemmän kestäviä ja ympäristömerkittyjä siivousaineita. Kemikaalihävikkiä vähennämme prosesseja selkeyttämällä. Työkoneiden ja autojen käyttöastetta nostamalla pienennämme hiilijalanjälkeämme.

Ympäristötyömme keskiössä on kuitenkin ympäristöosaava henkilökunta.

– Asiantunteva, osaava ja osallistuva henkilöstö on toimintamme ydintä. Koulutamme henkilöstömme ympäristöasioista omassa verkko-oppimisympäristössämme, paikoin jopa asiakas- tai kohdekohtaisesti. Rohkaisemme myös henkilöstöä osallistumaan ympäristötyöhön tekemällä ympäristöhavaintoja, kertoo Arkean palvelujohtaja Sanna Lehtinen.

Suunnitelmallista ympäristötyötä palvelujen laadun takaamiseksi

Ekokompassi tarjoaa meille myös uudenlaisen mahdollisuuden ympäristövastuiden organisoimiseen, riskienhallintaan ja lainsäädännön seurantaan. Asiakkaitamme unohtamatta.

– Ympäristöasioiden hallinnalla tuotamme lisäarvoa myös asiakkaillemme. Teemme jatkuvasti yhteistyötä asiakkaidemme ja muiden sidosryhmiemme kanssa palvelujen ympäristövaikutusten pienentämiseksi, sanoo Lehtinen.

Ekokompassi-ympäristöjärjestelmä on jo otettu käyttöön Arkean siivous- ja kiinteistöpalveluissa ja auditoinnin on määrä toteutua syksyllä. Kokonaisuutta täydennetään ruokapalvelujen osalta kevään 2023 aikana.

Ympäristö on keskeinen osa muuta laajempaa Arkean vastuullisuustyötä.

– Asetamme toimintamme ohjaavia vastuullisuustavoitteita, joiden saavuttamista mittaamme ja seuraamme aktiivisesti. Ympäristö on tärkeä osa vastuullisuuttamme, ja otamme sen huomioon kaikessa johtamisessa, jatkaa Lehtinen.

Arkean ympäristöohjelman pääteemat:

Lue lisää Arkean vastuullisuustyöstä täällä.

Mikä Ekokompassi?

Ekokompassi on kaikille toimialoille sopiva kotimainen ympäristöjärjestelmä. Ympäristöjärjestelmän käyttöönotto tarjoaa organisaatioille selkeitä käytännön hyötyjä mm. ympäristövastuun organisoimiseen, riskienhallintaan, lainsäädännön seurantaan, sidosryhmäviestintään ja organisaation profiilin parantamiseen. Lue lisää Ekokompassista: https://ekokompassi.fi/

Lue myös

Siivouspalvelut

Arkean siivoojien työkaveri Cobotti tehostaa imurointia ja pitää tekstiililattiat puhtaina

Lue lisää
Ekokompassin logo
Uutiset

Arkean kiinteistö- ja siivouspalvelut saivat Ekokompassi-ympäristösertifikaatin

Lue lisää
Turun tuomiokirkko ja jokiranta
Uutiset

Arkea sitoutuu vahvasti Turun kaupungin ilmastotyöhön

Lue lisää