Siirry pääsisältöön
Arkea  >  Ajankohtaista  >  Hoivakohteessa siivous tukee hoitotyötä

Hoivakohteessa siivous tukee hoitotyötä

Siivouspalvelut

Arkea vastaa Kehitysvamma-alan tuki- ja osaamiskeskus KTO:n siivouspalveluista. KTO tarjoaa palveluja kehitysvammaisille ja muille erityistä tukea tarvitseville ihmisille Varsinais-Suomen alueella. KTO:n siivouskohteet ovat erilaisia asumisyksikköjä sekä kuntoutuskeskuksen tiloja. Hygienia-asiat ovat siivouksessa yleisesti keskiössä, mutta KTO:n kaltaisten hoivan ja terveydenhuollon kohteissa vaaditaan laaja-alaisempaa osaamista. Arkean ammattilaiset tukevat omalla työllään hoitohenkilökuntaa.

–    Palveluesimies on aina selvittänyt nopeasti asioita, joista olemme kysyneet. Olemme saaneet esimerkiksi puhdistusaineisiin liittyvää opastusta. Yhteistyö on sujunut mutkattomasti, kertovat KTO:n terveysturvallisuudesta vastaavat hygieniahoitajat.

Poikkeustilanne korostaa siivouksen tärkeyttä

Viime vuosia leimannut Covid-19 epidemia on vaikuttanut luonnollisesti myös siivouspalveluun. Siivouksen merkitys korostuu talven flunssa- ja influenssakaudella, mutta nousee aivan uuteen arvoon kun käsillä on maailmanlaajuinen epidemia.
KTO:n hygieniahoitajat arvioivat, että Arkean siivouspalveluissa reagoidaan muuttuviin olosuhteisiin tai poikkeustilanteisiin nopeasti ja tehokkaasti ja esimerkiksi lisäsiivousta on aina tilattaessa saatu.

Millaisen arvosanan hygieniahoitajat antavat Arkean siivouspalvelulle? 

–    Kyllä se on yhdeksikkö. Asiat hoidetaan hienosti ja sujuvasti. Osaaminen on kuulemamme mukaan hyvällä tasolla ja mahdollisiin epäkohtiin puututaan ja toimintaa muutetaan hygieniahoitajat päättävät.
 

Lue myös

Uutiset

Kilpailu- ja kuluttajavirasto hyväksyi Alltimen ja Arkea Oy:n liiketoimintakaupan

Lue lisää
Uutiset

Arkea Oy myy kiinteistö- ja siivouspalveluliiketoiminnot Alltime Kiinteistöpalvelut Oy:lle

Lue lisää
Ruokapalvelut

Arkea on mukana ilmastokestävässä ruokahankkeessa

Lue lisää