Siirry pääsisältöön
Arkea  >  Ajankohtaista  >  Hoivakohteessa siivous tukee hoitotyötä

Hoivakohteessa siivous tukee hoitotyötä

Siivouspalvelut

Arkea vastaa Kehitysvamma-alan tuki- ja osaamiskeskus KTO:n siivouspalveluista. KTO tarjoaa palveluja kehitysvammaisille ja muille erityistä tukea tarvitseville ihmisille Varsinais-Suomen alueella. KTO:n siivouskohteet ovat erilaisia asumisyksikköjä sekä kuntoutuskeskuksen tiloja. Hygienia-asiat ovat siivouksessa yleisesti keskiössä, mutta KTO:n kaltaisten hoivan ja terveydenhuollon kohteissa vaaditaan laaja-alaisempaa osaamista. Arkean ammattilaiset tukevat omalla työllään hoitohenkilökuntaa.

–    Palveluesimies on aina selvittänyt nopeasti asioita, joista olemme kysyneet. Olemme saaneet esimerkiksi puhdistusaineisiin liittyvää opastusta. Yhteistyö on sujunut mutkattomasti, kertovat KTO:n terveysturvallisuudesta vastaavat hygieniahoitajat.

Poikkeustilanne korostaa siivouksen tärkeyttä

Viime vuosia leimannut Covid-19 epidemia on vaikuttanut luonnollisesti myös siivouspalveluun. Siivouksen merkitys korostuu talven flunssa- ja influenssakaudella, mutta nousee aivan uuteen arvoon kun käsillä on maailmanlaajuinen epidemia.
KTO:n hygieniahoitajat arvioivat, että Arkean siivouspalveluissa reagoidaan muuttuviin olosuhteisiin tai poikkeustilanteisiin nopeasti ja tehokkaasti ja esimerkiksi lisäsiivousta on aina tilattaessa saatu.

Millaisen arvosanan hygieniahoitajat antavat Arkean siivouspalvelulle? 

–    Kyllä se on yhdeksikkö. Asiat hoidetaan hienosti ja sujuvasti. Osaaminen on kuulemamme mukaan hyvällä tasolla ja mahdollisiin epäkohtiin puututaan ja toimintaa muutetaan hygieniahoitajat päättävät.
 

Lue myös

Siivouspalvelut

Arkean siivoojien työkaveri Cobotti tehostaa imurointia ja pitää tekstiililattiat puhtaina

Lue lisää
Ekokompassin logo
Uutiset

Arkean kiinteistö- ja siivouspalvelut saivat Ekokompassi-ympäristösertifikaatin

Lue lisää
Turun tuomiokirkko ja jokiranta
Uutiset

Arkea sitoutuu vahvasti Turun kaupungin ilmastotyöhön

Lue lisää