Siirry pääsisältöön
Arkea  >  Ajankohtaista  >  Katja, kokki

Katja, kokki

Arkealaiset

Kuka olet ja mitä teet Arkealla?

Olen Katja Puhakka ja olen ollut kokkina Arkea Lounatuulessa Mikkelissä nyt reilu kaksi vuotta.

Miten olet tullut ruokapalvelualalle?

Ruokapalvelualalle olen päätynyt, kun hain restonomiksi opiskelemaan. Opiskeluiden sivussa tuli nähtyä monenmoisia työpaikkoja ja harjoittelupaikkoja. Mielenkiintoa ruokapalvelualaa kohtaan lisäsi myös oma innostus ruoanlaittoa kohtaan. Lounatuuleen päädyin töihin, kun entisen työpaikan vuoropäällikkö soitti minulle ja tarjosi aluksi sijaistuksia. Hänen vaihdettua työpaikkaa minulle tarjottiinkin Lounatuulesta vakituista työpaikkaa.  

Millainen paikka Lounatuuli on tehdä töitä?

Lounatuulen keittiö on pieni, mutta erittäin tehokas. Tilaa ei ole paljon, joten päivittäin saa pohtia miten asiat ovat järkevintä tehdä. Työilmapiiri on meillä loistava, mikä onkin tärkeää kaksistaan työskennellessä. 

Oletko aina ollut töissä nimenomaan suurtalouskeittiössä?

Restonomin opintoja suorittaessa, minulla ei aluksi todellakaan ollut ajatusta siitä millaisia töitä haluan tehdä valmistumisen jälkeen. Opintojen ohessa tein yhden harjoittelupätkän Mikkelin kaupungin keskuskeittiö Isopadassa. Se onkin minun ainoa suurtalouskeittiö kokemus ennen Lounatuulta. Aluksi työ suurtalouskeittiössä jännitti aika paljonkin, sillä en ollut aikaisemmin valmistanut suuria määriä ruokaa suurelle joukolle ihmisiä. Mutta kaikkeen tottuu ja oma halu oppia uusia asioita sai minut lähtemään suurtalouskeittiöön. 

Mitä kaikkea työhösi sisältyy?

Meillä on Lounatuulessa kaksi vuoroa, joissa molemmissa on omat työtehtävänsä. Tietysti jos kaveri tarvitsee apua, niin pyritään tilanteen salliessa auttamaan. Ns. lounasvuoro tekee päivän lounaan ja iltapäivällä toimistohommia sekä tilauksia ja ns. pakkausvuoro aloittaa päivän lähtevien ruokien pakkauksella ja valmistaa loppupäivästä kaksi jäähdytettävää ruokaa. Siinä sivussa toki ovat kuorman purkamiset yms. Tohinaa siis meidän pienessä keittiössämme riittää.  

Mikä on parasta työssäsi ja miksi? 
 
Parasta työssäni on se, että pääsee kokeilemaan itselle uusia asioita. Jotkin reseptit ja ruoat ovat olleet itselle vieraita ennen Lounatuulta, mutta ajan myötä niistä on tullut jopa omia suosikkeja, joita valmistan joskus kotonakin. Myös asiakkaalta saatu positiivinen palaute saa aina hyvälle tuulelle. 

Millainen Arkea on työnantajana?
 
Arkea on työnantajana reilu ja luotettava. Etenkin viime aikoina olen itse huomannut, että työntekijöiden hyvinvointiin on pyritty panostamaan erilaisin kampanjoin ja kyselyin. Pienetkin palkinnot motivoivat työssä ja tulee sellainen fiilis, että välitetään työntekijöistä.

Miksi opiskelijan kannattaa suuntautua nimenomaan suurtalouskeittiöön töihin? 

Suurtalouskeittiö työpaikkana saattaa aluksi tuntua etäiseltä ajatukselta monelle opiskelijalle, mutta itse sanoisin parhaimpana puolena olevan työajat. Monessa paikassa kyseessä on päivätyö ja itsellä vielä sen lisäksi ovat viikonloput ja arkipyhät vapaata. Päivätyö tarjoaa mahdollisuuden kehittää itseään työn sivussa, sillä päivät loppuvat suhteellisen aikaisin. 
 

Lue myös

Uutiset

Kilpailu- ja kuluttajavirasto hyväksyi Alltimen ja Arkea Oy:n liiketoimintakaupan

Lue lisää
Uutiset

Arkea Oy myy kiinteistö- ja siivouspalveluliiketoiminnot Alltime Kiinteistöpalvelut Oy:lle

Lue lisää
Ruokapalvelut

Arkea on mukana ilmastokestävässä ruokahankkeessa

Lue lisää