Siirry pääsisältöön
Arkea  >  Ajankohtaista  >  Ruokapalvelutyöntekijän työ on vaihtelevaa ja vauhdikasta

Ruokapalvelutyöntekijän työ on vaihtelevaa ja vauhdikasta

Arkealaiset

Ruokapalvelutyöntekijä Elina Rynö työskentelee Ravintola Yolandan keittiössä. Yolanda sijaitsee seurakuntaopistolla Järvenpäässä ja valmistaa ateriat opiston opiskelijoille sekä henkilökunnalle. Tämän lisäksi keittiössä valmistuu myös mm. päiväkotiaterioita.
 
Arkealla Elina aloitti toisessa kohteessa Järvenpäässä, mutta siirtyi Yolandaan lyhyemmän työmatkan ja monipuolisemman työnkuvan vuoksi.
 
– Olen aina tykännyt laittaa ruokaa, joten tämä on minulle jonkinlainen kutsumusammatti. Ruokapalvelutyöntekijän työ on minusta kivaa, kun saa olla mukana niin monessa. Työpäivät ovat vauhdikkaita ja se sopii minulle. En jaksaisi istua aloillani, Elina miettii

Elinan tehtäviin kuuluu normaalisti asuntoloiden aamu- ja iltapalojen valmistaminen, avustaminen ruokasalissa, tiskaaminen, leipien paistoa, salaattien tekemistä, kokkien tuuraamista tarvittaessa, päiväkotien kylmien aterioiden valmistamiseen osallistuminen sekä osallistuminen kokoustarjoiluiden valmistamiseen.
 
– Parasta tässä työssä on kyllä monipuolisuus. Päivät menevät vauhdilla ja jokainen päivä on erilainen.
 
Opiskelijoille ja ruokapalvelualasta kiinnostuneille Elina vinkkaakin, että juuri monipuolisuuden vuoksi kannattaa suuntautua suurtalouskeittiöön ruokapalvelutyöntekijäksi. 
 
– Vaikka joku asia ei välttämättä kiinnostaisi, niin alalta löytyy monia vaihtoehtoja ja aina voi oppia uutta ja kehittää itseään sekä opiskella lisää.
 
Aloittaessaan Arkealla, yritys ei ollut Elinalle entuudestaan tuttu. Se että kyseessä oli kotimainen ja kasvava yritys, kiinnosti Elinaa.

– On ollut mielenkiintoista olla alusta asti mukana starttaamassa sekä kahta eri kohdetta Järvenpäässä. Arkea on hyvin erilainen yritys, missä olen aikaisemmin työskennellyt. Nyt ollaan todella asiakkaiden arjen kanssa tekemisissä, kun aikaisemmassa työssäni olen mm. järjestänyt tilaisuuksia. 

Myöhäisten iltojen sijaan Elina pääseekin nyt kotiin pääasiassa ennen kuutta.
 
– Viihdyn hyvin. Tykkään työajoista, työkavereista ja esimiehestä, Elina päättää.

Lue myös

Uutiset

Kilpailu- ja kuluttajavirasto hyväksyi Alltimen ja Arkea Oy:n liiketoimintakaupan

Lue lisää
Uutiset

Arkea Oy myy kiinteistö- ja siivouspalveluliiketoiminnot Alltime Kiinteistöpalvelut Oy:lle

Lue lisää
Ruokapalvelut

Arkea on mukana ilmastokestävässä ruokahankkeessa

Lue lisää