Siirry pääsisältöön
Arkea  >  Ajankohtaista  >  ”Siivoojat ovat kuin omia työntekijöitämme” – Sujuva siivous huomioi asiakkaan tarpeet

”Siivoojat ovat kuin omia työntekijöitämme” – Sujuva siivous huomioi asiakkaan tarpeet

Siivouspalvelut

Turun Kaupunginteatterissa yhteistyö asiakkaan ja Arkean välillä on niin tiivistä, että Arkean siivoojat ovat kuin osa teatteriperhettä.

Turun Kaupunginteatteria voisi kuvailla eräänlaiseksi kulttuuritehtaaksi. Rakennuksesta löytyy lukuisia verstaita, varastoja ja toimistotiloja, joissa esityksiä valmistetaan kymmenien ammattilaisten voimin. Yleisölle avoimet osat, kuten aula ja näyttämöt, ovat loppujen lopuksi vain pieni osa teatteria.

Kaikki nämä tulee tietenkin pitää puhtaana teatterivieraita ja henkilökuntaa varten.

Kaupunginteatterin tuotantopäällikkö Jan Toikka sanoo, että yhden teatteriesityksen elinkaari on useita vuosia. Ennen näytöksiä suunnittelua ja valmistelua on siis tehty jo pitkään. Näytöspäivinä kaiken pitää sujua mutkattomasti.

– Edellytämme siivoajilta hyvää pelisilmää ja myös teatteritoiminnan tuntemusta. Siivoustyössä on esimerkiksi hyvä olla tarkkana, että näyttämöt ovat siistinä päiväharjoituksia varten eikä näyttelijöiden valmistautumista illan esityksiin häiritä, sanoo Toikka.

Aferdita Ferati-Halili ja Jan Toikka Kaupunginteatterin aulassa
Teatteritoiminnan tuntemus ja hyvä pelisilmä ovat avuksi Kaupunginteatterin siivouksessa, sanovat Aferdita Ferati-Halili ja Jan Toikka.

Arkea tuottaa siivouspalveluja Turun Kaupunginteatterille asiakkaan erityistarpeiden mukaisesti. Keskustelua käydään jatkuvasti ja yhteispalaverissa käydään läpi aina viikon ohjelma.

Hyvä keskusteluyhteys ja joustava siivous helpottavat yhteistä tekemistä. Joskus teatteriohjaaja saattaa yllättää vaikkapa konfettisateella, joka vaatii lisäpanostuksia siivoamiselta.

–Yhteistyömme on niin tiivistä, että osa teatterinväestä erehtyy aika ajoin pitämään Arkean siivoajia meidän omina työntekijöinämme, naurahtaa Toikka.

Arkean asiakkuuspäällikkö Petri Kaukonen kertoo, että siivouspalveluista puhuttaessa törmää yhä ajatuksiin, että siivous on välttämätön kuluerä eikä mahdollinen lisäarvon tuottaja. Toimitusvarma siivouspalvelu ja sen valmius kohdata yllättävät siivoustarpeet saavat kuitenkin asiakkaankin arjen rullaamaan.

Kun toimitiloissa on kaikki kunnossa, riittää aika varmasti myös oman liiketoiminnan kehittämiseen.

–Tavoitteemme on ymmärtää jatkuvasti paremmin asiakkaidemme toimintaa ja tarpeita. Räätälöimme aina siivouksen tämän mukaisesti, sanoo Kaukonen.

Arkean Petri Kaukonen sanoo, että puhtaat toimitilat vaikuttavat työtekijöiden viihtymiseen ja yrityksen menestykseen liiketoiminnassa.
Arkean Petri Kaukonen sanoo, että puhtaat toimitilat vaikuttavat työtekijöiden viihtymiseen ja yrityksen menestykseen liiketoiminnassa.

Kaukosen mukaan puhtaat toimitilat ja työympäristöt ovat keskeinen osa hyvinvointia myös työelämässä.

–Puhtaat toimitilat on hyvin tärkeä osa yritysten työntekijöilleen tarjoamaa työympäristöä. Kun työntekijät viihtyvät ja pystyvät toimimaan parhaalla mahdollisella tavalla, on sillä varmasti vaikutusta myös yrityksen menestykseen liiketoiminnassa.

Jos haluat tietää lisää Arkean siivousratkaisuista, ota yhteyttä asiakkuuspäällikkö Petri Kaukoseen petri.kaukonen@arkea.fi

Lue myös

Uutiset

Kilpailu- ja kuluttajavirasto hyväksyi Alltimen ja Arkea Oy:n liiketoimintakaupan

Lue lisää
Uutiset

Arkea Oy myy kiinteistö- ja siivouspalveluliiketoiminnot Alltime Kiinteistöpalvelut Oy:lle

Lue lisää
Ruokapalvelut

Arkea on mukana ilmastokestävässä ruokahankkeessa

Lue lisää