Siirry pääsisältöön
Arkea  >  Ajankohtaista  >  Siivouksella turvallinen paluu arkeen

Siivouksella turvallinen paluu arkeen

Siivouspalvelut

Koronarajoitusten purkaminen on vähitellen alkanut. Tämä on varmasti jokaiselle tervetullut valon pilkahdus kesän lisääntyvän valon ja lämmön kanssa. Rajoitusten höllentyessä asteittain, ihmiset alkavat palata työpaikoille sekä erilaisiin julkisiin tiloihin: museoihin, kirjastoihin ja liikuntapaikoille.
 
Siivouksen avulla voidaan vaikuttaa siihen, että tilat ovat turvallisia siitä huolimatta, että käyttö jälleen lisääntyy. Arkean siivouspalveluissa halutaan auttaa asiakasta turvalliseen ja siistiin paluuseen arkeen. Asiantuntijamme listasivat kolme eri tapaa, miten paluu normaalimpaan arkeen sujuu mahdollisimman hygieenisesti.

Siivoustaajuuksien lisääminen

Kaikkiin kosketus- ja tasopintoihin tulee kiinnittää nykyisessä epidemiatilanteessa erityistä huomiota. Eristäytymisjaksojen vuoksi vastustuskyky esimerkiksi normaalille kausiflunssalle on nyt heikompi kuin yleensä. Kun väki palaa työpaikoille ja muihin yhteisiin ja julkisiin tiloihin, mikrobien määrä lisääntyy merkittävästi.
 
–    Kun tilojen käyttäjämäärät ja käyttöasteet alkavat palata normaalille tasolle on hyvä varmistaa, että myös siivoustaajuus on riittävä. Kannattaakin miettiä, tulisiko siivoustaajuutta nostaa samanaikaisesti kun tilojen käyttöasteet kasvavat. Asiantuntijamme auttavat mielellään tämän asian ratkaisemisessa, muistuttaa Arkean asiakkuuspäällikkö Petri Kaukonen.

Valokatalyysipinnoitteen asentaminen kosketuspinnoille

Osa Arkean ammattilaisista on koulutettu asentamaan valokatalyysipinnoitetta. Valokatalyysi on kemiallinen, valon vaikutuksesta tapahtuva reaktio, joka vapauttaa happiradikaaleja. Nämä tuhoavat kosketuspinnoilla olevia bakteereita, viruksia sekä muita terveydelle haitallisia mikrobeja. Esimerkiksi pinnoilla yleensä pitkäänkin elävä norovirus kuolee valokatalyysipinnoitteella käsitellyiltä pinnoilta nopeasti.
 
Valokatalyysipinnoite pitää huolen, että pinnat pysyvät puhtaana mikrobeista ja vähentää merkittävästi myös mahdollisten bakteeri- ja virusperäisten tautien leviämistä. Asiantuntijamme suosittelevat valokatalyysipinnoitetta luonnollisesti kosketuspinnoille sekä esimerkiksi yhteiskäytössä oleviin työpisteisiin. Käsittelyn vaikutus on pitkäkestoinen: Kun aine on levitetty, se vaikuttaa 1-3 vuotta riippuen siitä, millaisilla aineilla ylläpitosiivousta tehdään.
 
–    Meillä on tästä käyttökokemusta esim. neuvottelutilojen sekä yleisten taukotilojen pinnoittamisesta, joissa varsinkin jälkimmäisessä liikkuu runsaasti ihmisiä. Pinnoitetuista kosketus- ja tasopinnoista otetut pintapuhtausnäytteet ovat antaneet varsin hyviä tuloksia aineen vaikutuksesta, Kaukonen kertoo.
 
Kaukonen myös iloitsee siitä, että tuote on ekologinen ja sillä on useita sertifikaatteja (ISO 9001:2015 sertifikaatti, ISO 21702:2019 sertifikaatti ja ISO 22196:2011 sertifikaatti).

Desinfektiopyyhkeiden hankkiminen asiakkaiden käyttöön

Oxivir Excel®Wipe -desinfiointipyyhkeillä jokainen voi itse varmistaa kosketuspintojen turvallisuuden. Tehokkailla, turvallisilla, helppokäyttöisillä ja ympäristömyönteisillä pyyhkeillä voidaan desinfioida kännykät, tabletit, tieto- ja kopiokoneiden näppäimistöt ja yhteiskäyttöisten työpisteiden pöytien ja tuolien kosketuspinnat. Oxivir  Excel®Wipe  -desinfiointipyyhe on heti käyttövalmis, eikä sen lyhytaikaisessa käytössä tarvita suojaimia.
 
–    Henkilökohtaisessa käytössä olevat tavarat, kuten kännykät ja tabletit, unohtuvat usein puhuttaessa pintojen turvallisuudesta. Niiden puhtaus on kuitenkin yhtä tärkeää, kuin yhteiskäytössä olevien tavaroiden turvallisuus. Näiden desinfioinnista voi helposti huolehtia desinfiointipyyhkeillä. Kertakäyttöiset pyyhkeet auttavat käyttäjiä myös varmistamaan yhteisten tilojen turvallisuuden normaalin siivouksen ulkopuolella ja huolehtimaan esim. neuvottelutilojen kosketuspintojen desinfioinnista eri käyttäjäryhmien välillä. Autamme mielellämme Oxivir  Excel®Wipe  desinfiointipyyhkeiden hankinnassa ja opastamme niiden käyttöön lupaa Kaukonen.

 

Lue myös

Uutiset

Kilpailu- ja kuluttajavirasto hyväksyi Alltimen ja Arkea Oy:n liiketoimintakaupan

Lue lisää
Uutiset

Arkea Oy myy kiinteistö- ja siivouspalveluliiketoiminnot Alltime Kiinteistöpalvelut Oy:lle

Lue lisää
Ruokapalvelut

Arkea on mukana ilmastokestävässä ruokahankkeessa

Lue lisää