Siirry pääsisältöön
Arkea  >  Ajankohtaista  >  Sydänmerkki ohjaa parempiin valintoihin Arkean lounasravintoloissa

Sydänmerkki ohjaa parempiin valintoihin Arkean lounasravintoloissa

Ruokapalvelut

Helmikuussa 2022 alkaen Sydänmerkki tulee käyttöön yhä useammassa Arkean henkilöstö- ja opiskelijaravintolassa. Tavoitteena on, että ravintoloissa on päivittäin tarjolla vähintään yksi Sydänmerkkiateria.

Sydänmerkin kriteerit ovat asiakasryhmästä riippuen samat. Jokaiselle aterianosalle on omat kriteerinsä, joissa kiinnitetään huomiota rasvan määrään ja laatuun, sekä suolan määrään. Viljapohjaisissa tuotteissa olennaista on lisäksi kuidun määrä. Ruokalistalla Sydänmerkki-symboli kertoo kriteerien täyttymisestä.

– Terveyteen liittyvät asiat kiinnostavat yhä useampia ja ovat yksi lounasaterioistakin haettava arvo, toteaa Arkean ravitsemusasiantuntija, laillistettu ravitsemusterapeutti Maarit Ketola.

Sydänmerkki on tunnettu brändi, joka tiedostetaan terveelliseksi, vaikka kuluttaja ei välttämättä ihan täysin tietäisi, mitä se tarkoittaa. Ketola miettiikin, että asiakkaalle usein riittääkin, että joku muu on tehnyt työtä taustalla ja arvioinut aterian terveellisyyden. Sydänmerkki on maksullinen merkki, jota voivat käyttää vain ravintolat, jotka huolehtivat Sydänmerkin toteutumisesta ateriakokonaisuuden kohdalla.

Merkin käyttöönotto Arkean lounasravintoloissa ei muuta välttämättä valikoimaa. Se kuitenkin saattaa helpottaa valintojen tekemistä, koska ateriat on merkitty selkeämmin.

– Käytännössä voimme nostaa esille tiettyjä aterioita, jolloin valitseminen on helpompaa niille, jotka asioista ovat kiinnostuneet. Valinnanvapaus jää kuitenkin asiakkaille, Ketola painottaa.

Sydänmerkkiaterioiden käyttöön ottaminen henkilöstö- ja opiskelijaravintoloissa on Arkean ravitsemussitoumus.

Lue myös

Uutiset

Kilpailu- ja kuluttajavirasto hyväksyi Alltimen ja Arkea Oy:n liiketoimintakaupan

Lue lisää
Uutiset

Arkea Oy myy kiinteistö- ja siivouspalveluliiketoiminnot Alltime Kiinteistöpalvelut Oy:lle

Lue lisää
Ruokapalvelut

Arkea on mukana ilmastokestävässä ruokahankkeessa

Lue lisää