Siirry pääsisältöön
Arkea  >  Ajankohtaista  >  Terveelliset lounasvaihtoehdot näkyviksi Sydänmerkillä

Terveelliset lounasvaihtoehdot näkyviksi Sydänmerkillä

Ruokapalvelut

Vuoden 2021 alussa Arkea otti Sydänmerkin käyttöön päiväkoti- ja kouluruokailussa siten, että vähintään neljänä päivänä viikossa tarjotaan Sydänmerkkikriteerit täyttävä lounasateriavaihtoehto. Sydänmerkin käyttöä laajennetaan vuoden 2021–2022 aikana seuraavaksi Arkean henkilöstöravintoloihin. Tavoitteena on, että aina on tarjolla vähintään yksi Sydänmerkkiaterian kriteerit täyttävä lounasvaihtoehto.

Sydänmerkki-ateria on terveellisen ravintolaruoan merkintäjärjestelmä. Se helpottaa ruokailijaa terveellisen aterian kokoamisessa ja ruoan valmistajaa terveellisen ruoan valmistamisessa. Sydänmerkki-symboli ruokalistalla näyttää, mikä ateriavaihtoehto noudattaa Sydänmerkin kriteereitä.

–    Terveellisyys on yksi aterian lisäarvo, jolla on varmasti merkitystä myös henkilöstöravintola-asiakkaille. Tulevaisuudessa meillä on henkilöstöravintoloissa tarjolla päivittäin myös Sydänmerkkikriteerit täyttävä lounasateriavaihtoehto, ravitsemusasiantuntija Maarit Ketola avaa Arkean sitoumusta.

Sydänmerkin käyttöönotto Arkean ruokapalveluissa on vuosien hyvän työn näkyväksi tekemistä. Kansanterveydellisesti Sydänmerkin käyttöönotto ja sen näkyväksi tekeminen on myös merkittävä asia. 

–    Päiväkoti- ja koulu- sekä henkilöstöruokailu tavoittaa ison joukon asiakkaita päivittäin, joten sillä on iso vaikutus mitä asiakkaillemme tarjoamme päivittäin. Lisäksi päivittäiset tottumukset vaikuttavat myös omiin henkilökohtaisiin valintoihin ja ostokäyttäytymiseen, Ketola kertoo.

Sydänmerkkikriteerit täyttävä lounasvaihtoehto merkitään asiakasruokalistalle Sydänmerkki -symbolilla. Linjastoon aterioiden ja aterialisäkkeiden yhteyteen sijoitetut Sydänmerkit ohjaavat asiakasta valitsemaan terveyttä edistävät vaihtoehdot. Lautasmalli (kuva) ohjaa asiakasta sopivaan annoskokoon.

Ravitsemussitoumuksella Arkea lunastaa lupauksensa tarjota terveyttä edistäviä, maistuvia ja monipuolisia aterioita kaiken ikäisille asiakkailleen. Ravitsemussitoumus on suomalainen toimintamalli, joka auttaa ja kannustaa ruoka-alan toimijoita sekä sidosryhmiä parantamaan ruokavalion ravitsemuslaatua sekä edistämään ravitsemusvastuullisia toimintatapoja. 

Lue lisää: 
•    Sydänmerkki
•    Ravitsemussitoumus
 

Lue myös

Uutiset

Kilpailu- ja kuluttajavirasto hyväksyi Alltimen ja Arkea Oy:n liiketoimintakaupan

Lue lisää
Uutiset

Arkea Oy myy kiinteistö- ja siivouspalveluliiketoiminnot Alltime Kiinteistöpalvelut Oy:lle

Lue lisää
Ruokapalvelut

Arkea on mukana ilmastokestävässä ruokahankkeessa

Lue lisää