Siirry pääsisältöön
Arkea  >  Ajankohtaista  >  Turun koulujen ja päiväkotien ruuan tuottaa jatkossa Kaarea – palvelut pysyvät ennallaan

Turun koulujen ja päiväkotien ruuan tuottaa jatkossa Kaarea – palvelut pysyvät ennallaan

Uutiset

Tiedote 12.12.2022 / Arkea Oy, Kaarea Oy ja Turun kaupunki

Turun kaupungin koulujen ja päiväkotien ruokapalvelujen tarjoaja on Kaarea Oy ensi vuoden alusta alkaen. Toiminta siirtyy tähän asti palveluja tarjonneelta Arkea Oy:ltä liikkeenluovutuksella. Samalla Kaarean palvelukseen siirtyy myös noin 260 Arkean ruokapalvelujen työntekijää. Koulujen ja päiväkotien ruokalistat löytyvät jatkossa Kaarean verkkosivuilta. Muita merkittäviä muutoksia kaupunkilaisille ei ole luvassa.

Koulu- ja päiväkotiruoka on keskeinen osa turkulaisten perheiden arkea. Aterioita tuotetaan lapsille ja nuorille noin 25 000 kappaletta joka päivä. Sekä Arkea että Kaarea tekee nyt kovasti töitä sen eteen, että muutoksella ei olisi suuria vaikutuksia turkulaisille perheille.

– Järjestämme palvelujen siirron yhtiöiden välillä mahdollisimman tehokkaasti, jolloin vaikutukset koululaisille ja päiväkotilaisille perheineen ovat vähäiset. Turkulaiset lapset ja nuoret saavat jatkossakin nauttia terveellisestä ja monipuolisesta ruuasta, kertoo Arkean toimitusjohtaja Tuija Rompasaari-Salmi.

Muutoksen myötä ruokalistat löytyvät uudesta paikasta. Koulujen ja päiväkotien ruokalistat kokoavan Masu-sovelluksen käyttö lopetetaan ja Masun verkkosivuilta ei enää löydy Turun koulujen ja päiväkotien ruokalistoja vuodenvaihteen jälkeen. Ruokalistat löytyvät 1.1.2023 alkaen Kaarean verkkosivuilta osoitteesta https://menu.kaarea.fi.

Kaarea jatkaa Arkean viitoittamalla tiellä tuottaa vastuullista ja terveellistä ruokaa lapsille ja nuorille. Ruoka on myös merkittävä tekijä Turun kaupungin ilmastotavoitteiden saavuttamisessa.

– Jatkamme Arkean hyvää työtä kestävän kouluruokailun edistämisessä yhdessä asiakkaiden kanssa. Tulemme muun muassa lisäämään luomutuotteiden määrää ruokalistoilla. Tavoitteena on päästä Turun kouluissa ja päiväkodeissa toiselle portaalle valtakunnallisessa Portaat luomuun -ohjelmassa, kertoo Kaarean toimialajohtaja Sari Markkola-Niemi.

Sopimuksella varmistetaan kaupungin ruokapalvelujen erinomainen laatu jatkossakin

Koulu- ja päiväkotiruuan siirto on ollut vireillä pitkään. Turun kaupunginhallitus päätti jo syksyllä 2021 siirtää koulujen ja varhaiskasvatuksen ruokapalvelusopimukset sidosyksikölleen Kaarealle, jolta kaupunki voi hankkia palveluja ilman erillistä kilpailutusta. Turun kaupungin kasvatus- ja opetuslautakunta vahvisti muutoksen kokouksessaan 8.11.2022 ja Turun kaupungin ja Kaarean välinen palvelusopimus allekirjoitettiin 10.12.2022.

– Turun kaupunki on tyytyväinen siitä, että pitkäjänteisellä sopimuksella varmistetaan nyt kaupungin koulujen ja päiväkotien ruokapalveluiden erinomainen laatu ja saatavuus, sanoo Turun omistajaohjausjohtaja Jarkko Virtanen.

Liikkeenluovutuksen yhteydessä myös 260 Arkean ruokapalvelujen työntekijää siirtyy Kaarean palvelukseen. Keskusteluja siirtyvien työntekijöiden kanssa on jo käyty, ja heille järjestetään muun muassa infotilaisuuksia, jossa käytännön asioita keskustellaan yhdessä läpi.

– Liikkeenluovutusta on valmisteltu tiiviissä yhteistyössä Arkean kanssa. Koulujen ja päiväkotien ruokapalveluhenkilökunta siirtyy niin sanotusti vanhoina työntekijöinä ja toivotamme heidät lämpimästi tervetulleiksi Kaarealle, jatkaa Markkola-Niemi.

Arkealaiset ovat tarjonneet koulu- ja päiväkotiruokaa Turussa eri muodoissa jo vuodesta 2012 asti. Vuonna 2015 yhtiön nimi vaihtui virallisesti Arkeaksi, kun kaupungin ruokaan, kiinteistönhoitoon ja siivoukseen keskittyneet liikelaitokset yhdistettiin. Arkea jatkaa edelleen ruoka-, kiinteistö- ja siivouspalvelujen tuottamista noin 30 paikkakunnalla ympäri Suomea.

Lisätietoja

Tuija Rompasaari-Salmi, toimitusjohtaja, Arkea Oy, tuija.rompasaari-salmi@arkea.fi. p. 040 591 0929

Sari Markkola-Niemi, toimialajohtaja, Kaarea Oy, sari.markkola-niemi@kaarea.fi, p. 040 740 4851

Jarkko Virtanen, omistajaohjausjohtaja, Turun kaupunki, jarkko.virtanen@turku.fi, p. 050 559 0286

Lue myös

Uutiset

Kilpailu- ja kuluttajavirasto hyväksyi Alltimen ja Arkea Oy:n liiketoimintakaupan

Lue lisää
Uutiset

Arkea Oy myy kiinteistö- ja siivouspalveluliiketoiminnot Alltime Kiinteistöpalvelut Oy:lle

Lue lisää
Ruokapalvelut

Arkea on mukana ilmastokestävässä ruokahankkeessa

Lue lisää