Siirry pääsisältöön
Arkea  >  Ajankohtaista  >  Vuoropuhelua ja yhteisten haasteiden ratkomista sisäisessä koulutusohjelmassa

Vuoropuhelua ja yhteisten haasteiden ratkomista sisäisessä koulutusohjelmassa

Uutiset

Arkeassa lanseerattiin vuoden 2021 alussa yhtiön sisäinen koulutusohjelma Arkean Osaajat – toimitusjohtajan talous- ja tulevaisuusakatemia. Tavoitteena on ollut lisätä vuoropuhelua yhtiön sisällä sekä rakentaa vahvaa arkealaisuutta. Koska osallistujien kokemukset ensimmäisestä akatemiasta olivat positiivisia, koulutusohjelma sai jatkoa ainakin syksylle 2022 saakka.

Koulutusohjelmassa käsitellään ajankohtaisia ja tärkeitä Arkean liiketoimintaan ja toimintaympäristöön liittyviä asioita. Tavoitteena on ollut lisätä vuorovaikutusta ja molemminpuolista ymmärrystä eri tehtävissä toimivien arkealaisten välillä ja pohtia ja edistää yhdessä arkealaisuutta. Näin Arkeassa pystytään yhdessä ennakoimaan aiempaakin paremmin sekä asiakaskunnassamme että toimintaympäristössämme tapahtuvia muutoksia.

Ensimmäinen koulutusohjelma järjestettiin poikkeusolojen vuoksi pääosin Teamsissä. Järjestelyt onnistuivat verkossa sen verran mainiosti, että myös seuraava koulutusohjelma on järjestetty osittain Teamsissa ja näin tullaan toimimaan jatkossakin. Arkea toimii Suomessa noin 30 eri paikkakunnalla, joten Teams-koulutus luo tasa-arvoisemman mahdollisuuden kaikille osallistua.  
 
Koulutusohjelma sisältää viisi puolen päivän koulutuskertaa, joista maksetaan normaali palkka. Mukaan on valittu hakemusten perusteella maksimissaan 15 henkilöä. 

–    Pyrimme siihen, että ryhmässä on mahdollisimman hyvin edustettuina henkilöitä eri henkilöstöryhmistä ja liiketoiminta-alueilta, koulutusohjelmaa vetävä Arkean toimitusjohtaja Tuija Rompasaari-Salmi kertoo.

Ensimmäisestä koulutusohjelmasta kiitosta

Kevätkaudella järjestettyyn ensimmäiseen koulutusohjelmaan osallistui 12 arkealaista eri tehtävistä ja toimialoilta sekä tukiorganisaatiosta. Koulutusohjelman ilmapiiri muodostui alusta alkaen avoimeksi ja luottamukselliseksi. Osallistujilta tuli kiitosta koulutusohjelman sisällöstä ja toteutuksesta.

–    Sain mahtavan kokemuksen. Koulutusteemat olivat erilaisia ja kiinnostavia. Mielestäni esimerkiksi Keskon johtajan ja kirjanpitäjämme esitykset olivat erittäin hyödyllisiä, kertoo Nadezhda.

–    Yrityksen kokonaiskuva selkenee paremmin, kun toimialat kohtaavat. On hyödyllistä kuulla muiden toimialojen näkemyksiä ja toimintatapoja. Lisäksi koulutusohjelman aikana saa vastauksia itseä askarruttaviin asioihin, kunhan uskaltaa vain kysyä. Suosittelen!, Anna sanoo.

–    Tärkein koulutuksen anti oli yrityksen menestymiseen tarvittavien asioiden oppi. Arkean tunnuslukuja ja sitä millaisia niiden pitäisi olla, käytiin perusteellisesti läpi. Siitä oli todella paljon hyötyä ainakin omaan työhön. Ilman ymmärrystä yrityksen menestymiseen vaadituista asioista ei voi toimia tuloksekkaasti missään tehtävässä missään yrityksessä. Mitä useampi käy toimitusjohtajan talous- ja tulevaisuusakatemian, niin sitä useampi tietää, mitä asioita se vaatii, että Arkea yrityksenä menestyy tulevaisuudessa ja kun Arkea menestyy, niin me työntekijätkin menestymme. Suosittelen ihan jokaiselle toimitusjohtajan talous- ja tulevaisuusakatemian käymistä, toteaa Jarkko.

–    Koulutus oli todella hyvä: Monipuolinen, ajankohtainen ja avasi yrityksen asioita aivan uudesta näkökulmasta. Oli myös aivan mahtavaa tutustua itselle uusiin arkealaisiin, jotka työskentelevät eri tehtävissä. Suosittelen koulutusta ihan kaikille. Toteutus Teamsilla toimi loistavasti, joten myös kauempaa voi osallistua vallan mainiosti, Merja kertoo.
 

Lue myös

Uutiset

Kilpailu- ja kuluttajavirasto hyväksyi Alltimen ja Arkea Oy:n liiketoimintakaupan

Lue lisää
Uutiset

Arkea Oy myy kiinteistö- ja siivouspalveluliiketoiminnot Alltime Kiinteistöpalvelut Oy:lle

Lue lisää
Ruokapalvelut

Arkea on mukana ilmastokestävässä ruokahankkeessa

Lue lisää