Siirry pääsisältöön
Arkea  >  Ajankohtaista  >  Antti, kiinteistönhoidon palveluesimies

Antti, kiinteistönhoidon palveluesimies

Arkealaiset

Työ vei mennessään

Kun Antti Eklundille ei ollut tarjolla ennen armeijaa oman alan työtä hän kysyi töitä talonmiehenä. Neljän kuukauden sijaisuudesta sukeutuikin sitten mielenkiintoinen polku. Armeijan jälkeen Antti nimittäin palasi kiinteistönhoidon pariin, sai vuoden jälkeen vakituisen työpaikan, jossa on sittemmin kouluttautunut, kehittynyt ja luonut etenevän työuran.

– Tulin alalla puhtaasti työn perässä. En tykkää olla jouten. Minulla ei ollut varsinaisia tavoitteita, vaan työ on vienyt minua eteenpäin, Antti pohtii.

Hän ehti työskennellä pitkään kiertävänä talonmiehenä alueella, johon kuului monenlaisia kohteita, mm. päiväkoteja, ammatillinen oppilaitos ja ikääntyneiden hoivakoti. Muutaman vuoden työskentelyn jälkeen Antti suoritti myös kiinteistönhoitoalan perustutkinnon. Tätä seurasi kiinteistönhoitajan ammattitutkinto ja puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan erikoisammattitutkinto. Tehtävätkin ovat vaihtuneet talonmiehen ja huoltomiehen töistä kiinteistönhoitajan ja palveluohjaajan töihin ja viimeiseksi palveluesimiehen tehtäviin.

– En ole tietoisesti opiskellut urakehityksen vuoksi, vaan siltä pohjalta, että osaamisesta on hyvä olla virallinenkin paperi. Opinnoista on kuitenkin ollut ehdottomasti myös hyötyä oman työn kannalta.

Viimeisimmäksi Antti on suorittanut teknisen isännöitsijän perustutkinnon. Työtä tehdään asiakas edellä, mutta viimeisin koulutus on avannut näkökulmaa työn tilaajan vinkkelistä ja pohtimaan, mitä haasteita asiakkaalla voi olla kiinteistöjen teknisemmällä saralla, esim. kosteuskartoituksiin ja rakenteisiin liittyen.

– Edellytyksenä nykyisessä tehtävässä onnistumiselle on joustavuus ja jämptiys. Asiakkaiden tarpeet voivat olla hyvin erilaisia. Toisaalta esimiehenä on tärkeää olla välittävä ja reilu kaikkia. Pitää olla pitkää pinnaa ja luottaa tekemiseen ja osaamiseen.

Nykyinen työ edellyttää paljon työtä päätteellä ja puhelimessa. Antin vastuualueeseen kuuluvat muiden kiinteistönhoitopalveluiden lisäksi mm. Arkean vihertyöt sekä päivystystoiminnot. Säännöllinen päivystysvuoro antaakin vastapainoa hallinnolliselle työlle ja tuo perspektiiviä siihen, millaisia tilanteita tai haasteita tuossa työssä voi kohdata.

 

Lue myös

Uutiset

Kilpailu- ja kuluttajavirasto hyväksyi Alltimen ja Arkea Oy:n liiketoimintakaupan

Lue lisää
Uutiset

Arkea Oy myy kiinteistö- ja siivouspalveluliiketoiminnot Alltime Kiinteistöpalvelut Oy:lle

Lue lisää
Ruokapalvelut

Arkea on mukana ilmastokestävässä ruokahankkeessa

Lue lisää