Siirry pääsisältöön
Arkea  >  Ajankohtaista  >  Arkea on mukana ilmastokestävässä ruokahankkeessa

Arkea on mukana ilmastokestävässä ruokahankkeessa

Ruokapalvelut

Arkea on tunnustanut kasvisruoan merkityksen ympäristöystävällisenä vaihtoehtona ja sitoutunut edistämään ilmastokestävää ruokailua. Kasvisruoka tarjoaa lukuisia etuja sekä yksilöille että maailmanlaajuisesti. Ravintolamme on päättäväisesti ottanut käyttöön toimenpiteitä, jotka tukevat kestävää kehitystä.

Ilmastokestävä kasvisruoka -kampanja muuttaa suomalaista joukkoruokailukulttuuria kasvispainotteisempaan ja ilmastokestävämpään suuntaan. Kampanjan tavoitteena on sekä lisätä tietoa kasvisruokien ilmastokestävyydestä ja ravitsemuksellisesta monipuolisuudesta että madaltaa ruokapalveluiden kynnystä tarjota päivittäin ilmastokestävää kasvisruokaa asiakkailleen vapaasti valittavana vaihtoehtona.

Kampanja tarjoaa ruokapalveluille, joukkoruokailun asiakkaille ja päättäjille käytännön työkaluja, joilla ilmastokestävien kasvisruokien saatavuuden edistäminen helpottuu. Nettisivuilla on 30 ilmastokestävää ja kasvipohjaista pääruokareseptiä. Reseptit on suunnattu ruokapalveluille. Reseptipankin, kampanjointimateriaalien, tapahtumien, esitysten ja koulutuksien avulla kampanja tukee ilmastokestävien kasvisruokien tarjoamista ruokapalveluissa. Kampanja tekee laaja-alaista yhteistyötä ravintola-alan yritysten ja erilaisten yhdistysten kanssa.

Kasvisruoan ympäristöystävällisyys

Kasvisruoka on tunnetusti kevyempi vaihtoehto ympäristölle verrattuna eläinperäisiin tuotteisiin. Sen tuotanto vaatii vähemmän luonnonvaroja, vettä ja maaperää, ja se tuottaa vähemmän kasvihuonekaasupäästöjä. Arkean näkökulmasta kasvisruoan suosiminen on yksi tehokkaimmista tavoista vähentää yrityksen hiilijalanjälkeä ja edistää kestävää ruokailua.

Toimenpiteet ilmastokestävän kasvisruoan edistämiseksi

Jatkuva sitoutuminen kestävään ruokailuun

Arkea sitoutuu jatkuvasti kehittämään toimintaansa ja etsimään uusia tapoja edistää ilmastokestävää kasvisruokaa. Yritys uskoo, että yhdessä asiakkaiden ja kumppaneiden kanssa se voi tehdä merkittävän eron ympäristön hyväksi. Kasvisruoka ei ole vain trendi, vaan se on kestävän tulevaisuuden perusta. Ravintolamme ovat valmiita olemaan johtava toimija tässä muutoksessa, tarjoten herkullisia ja kestäviä vaihtoehtoja asiakkailleen.

Lähde: www.ilmastoruoka.fi
Lue lisää yhtiömme ilmastotyöstä Vastuullisuus-sivuiltamme.


Lue myös

Uutiset

Kilpailu- ja kuluttajavirasto hyväksyi Alltimen ja Arkea Oy:n liiketoimintakaupan

Lue lisää
Uutiset

Arkea Oy myy kiinteistö- ja siivouspalveluliiketoiminnot Alltime Kiinteistöpalvelut Oy:lle

Lue lisää
Siivouspalvelut

Arkean siivoojien työkaveri Cobotti tehostaa imurointia ja pitää tekstiililattiat puhtaina

Lue lisää