Arkean ammattilaiset Diana ja Milka ehdolla PRO-finalisteiksi
Arkean ruokapalvelutyöntekijä Diana Sainio sekä kokki Milka Lehto ovat ehdolla PRO-palkinnon saajaksi ammattikeittiön ruokapalvelutyöntekijä ja kokki -sarjoissa. PRO on tunnustuspalkinto hotelli-, ravintola- ja cateringalan ammattilaisille. Palkinnot jaetaan vuosittain 15 eri sarjassa, joissa huomioidaan eri tehtäväalueet, vastuut ja ammattinimikkeet.
PRO-palkintojen saajat ratkeavat Helsingissä 21.4.2022 järjestettävässä PRO-gaalassa. Kuka tahansa ei finaaliin pääse, vaan kuhunkin sarjaan on valikoitunut kolme finalistia asiakkaiden, yhteistyökumppaneiden ja työkavereiden ehdotusten perusteella. Palkittavan tärkein ominaisuus on asenne: palo ja innostus omaa työtä kohtaan.
Diana Sainio työskentelee Turussa päiväkoti Port Arthurissa ruokapalvelutyöntekijänä ja tarjoilee keittiöstään päiväkodin väellä kaikki päivän ateriat. Sainio on lapsille myös yksi päiväkodin aikuisista ja hän osallistuu kasvatustyöhön mm. kannustamalla lapsia maistamaan.
– Finaalipaikka tuntuu aivan uskomattomalta ja hienolta kunnianosoitukselta. Olen työskennellyt 35 vuotta alalla ja toiminut yli 60 eri päiväkodissa. Olen sitä mieltä, että positiivisella asenteella ja omasta jaksamisesta huolehtimisella pääse todella pitkälle niin töissä kuin muillakin elämän osa-alueilla, Diana miettii.
Kokki Milka Lehto puolestaan työskentelee Satakunnan Ammattikorkeakoulun Kankaanpään Taidekampuksen 100 Art -ravintolassa. Hän vastaa keittiön moninaisista tehtävistä ja nauttii itsenäisestä työstään. Ravintolan asiakastyytyväisyys on alusta alkaen ollut todella korkea.
– Tuntuu tietysti hyvältä kun omaa työtä arvostetaan näin. Pidän omasta työstäni, sen itsenäisestä luonteesta, ihanista asiakkaistani sekä Arkean työyhteisöstä, Milka toteaa.
Arkealaiset ovat vuosien varrella menestyneet PRO-gaalassa. Yrityksen ruokapalveluiden vahvasta ammattitaidosta kertoo se, että viime vuosina finalistien joukkoon on päässyt useampia arkealaisia eri sarjoihin ja PRO-palkintojakin on tullut peräti neljä.