Siirry pääsisältöön
Arkea  >  Ajankohtaista  >  Arkean ja Turun ammattikorkeakoulun yhteistyöllä siivouksen hiilijalanjälki hallintaan

Arkean ja Turun ammattikorkeakoulun yhteistyöllä siivouksen hiilijalanjälki hallintaan

Siivouspalvelut

Turun Kupittaan kampusalueella siivouspalveluista vastaava Arkea Oy selvitti yhdessä Turun ammattikorkeakoulun kanssa ICT-Cityn siivouksen hiilijalanjälkeä. Selvitys liittyi CarbonWise-hankkeeseen.

Selvitys aloitettiin Turun ammattikorkeakoulun opiskelijoiden toteuttamalla benchmarkingilla, jonka avulla hankittiin tietoa vastuullisuusviestinnästä siivousalalla. Samalla pohdittiin Arkean vastuullisuusviestintää ja verrattiin Arkean vastuullisuustekoja alan muihin yrityksiin. Arkean vastuullisuusteot paljastuivatkin selvityksessä varsin mallikkaiksi, joskin monet kilpailijat viestivät omista teoistaan Arkeaa ahkerammin.

Opiskelijat seurasivat Arkean siivoojien työpäivää ja havainnoivat siivoojien työn ympäristönäkökulmia. Havainnot purettiin yhteisessä työpajassa, jossa Arkean siivoojat ja asiantuntijat pohtivat ammattikorkeakoulun edustajien johdolla siivoustyön ympäristövaikutuksia ja ideoivat keinoja pienentää niitä. Keskeiseksi kehityskohteeksi nousi siivousliinojen ja moppien pesu ja kuivaus, joka kuluttaa ison osan siivouksen käyttämästä vedestä ja energiasta.

Yhteistyö Turun ammattikorkeakoulun kanssa toi Arkealle arvokasta tietoa siivouksen hiilijalanjäljestä ja siihen vaikuttavista tekijöistä. Amk:n opiskelijat ja asiantuntijat tekivät hankkeen aikana laskurin, jolla Arkean on helppo laskea pyykinpesun hiilijalanjälkeä sekä arvioida erilaisten valintojen ja toimenpiteiden vaikutusta siihen.

Yhteistyö opiskelijoiden kanssa oli hedelmällistä, ja Arkea saikin opiskelijoilta uutta raikasta näkökulmaa ja ideoita siivouspalvelun vastuullisuuskysymyksiin.

Arkea on vuoden 2021 aikana luonut kaikille kolmelle toimialalleen hiilijalanjäljen laskentamallin sekä laskenut pilottikohteiden hiilijalanjäljen.

Lue myös

Uutiset

Kilpailu- ja kuluttajavirasto hyväksyi Alltimen ja Arkea Oy:n liiketoimintakaupan

Lue lisää
Uutiset

Arkea Oy myy kiinteistö- ja siivouspalveluliiketoiminnot Alltime Kiinteistöpalvelut Oy:lle

Lue lisää
Ruokapalvelut

Arkea on mukana ilmastokestävässä ruokahankkeessa

Lue lisää