Siirry pääsisältöön
Arkea  >  Ajankohtaista  >  Katri, siivouksen palveluesimiesharjoittelija

Katri, siivouksen palveluesimiesharjoittelija

Arkealaiset

Lähiesimiesopintoja suorittava marttilalainen Katri Kallio aloitti Arkean siivouspalveluissa kesäkuussa. Vapaa-aikansa Katri viettää yhdessä perheen kanssa liikkuen, mutta mitä hän tekee päivisin Arkealla?
 
Kuka olet ja mitä teet?
 
– Työskentelen Arkean siivouspalveluissa palveluesimiesharjoittelijana palveluesimiehen työparina. Aloitin kesän alussa ja toimin ensimmäiset kuukaudet palveluohjaajana. Vastaan työssäni omien kohteiden siivouksen laadusta, organisoin työntekijöiden päivittäisiä työasioita ja tarvittaessa osallistun myös kentällä tapahtuvaan siivoustyöhön. Asiakaskohteeni sijaitsevat Turun keskustan tuntumassa.
– Olen tykännyt työstäni tosi paljon ja aloittaessa oli erittäin tervetullut olo.

Miten tiesi kulki Arkealle? 
 
– Olen alun perin opiskellut hiusalan perustutkinnon ja ehdin tehdä parturi-kampaajan työtä jonkun vuoden. Se ei kuitenkaan tuntunut täysin omalta ja lähdin opiskelemaan oppisopimuksella laitoshuoltajan perustutkintoa Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirillä. Jäin sen jälkeen useammaksi vuodeksi Tyksiin tekemään sairaalasiivousta, joka myöhemmin sisälsi myös uusien työntekijöiden ja opiskelijoiden ohjaamista. Tässä välissä ennen Arkealle siirtymistä työskentelin kunta-alalla, jossa aloitin lähiesimiestyön opinnot. 

– Kun sitten hain Arkealle töihin, minulle tarjottiin mahdollisuutta jatkaa opintoja ja kehittyä eteenpäin. On ihan mahtavaa, että esimiesharjoittelijana saan itsenäisesti hoitaa omaa aluettani, mutta samaan aikaan on esimiehen tuki.

Mikä on parasta työssäsi?
 
– Pidän työstäni, koska työpäivät ovat erilaisia ja jokainen päivä tuo mukanaan uusia haasteita. Haluan tuntea oman alueeni työntekijät ja kohteet, jotta voin parhaiten tukea päivittäistä tekemistä. Parasta työssäni on ihmisten kohtaaminen. Kun kohtaa hyvin erilaisia ihmisiä, oppii myös paljon itsestään.
 
Miten näet siivousalan kehittyvän tulevaisuudessa?
 
– Siivousta valitettavasti vieläkin aliarvostetaan turhan takia eivätkä ihmiset ennakkoluulojen takia hakeudu puhtausalalle. Uskon, että tulevaisuudessa uudenlaiset koneet ja välineet, helpottavat yhä enemmän siivousta.
– Korona-aika on nostanut siivouksen merkitystä entisestään. Tehostettu koronasiivous oli tietysti aikaisemmasta työstä tuttua, mutta juuri nyt pitää miettiä ihmiskontakteja ihan eri tavalla.​
 

Lue myös

Ruokapalvelut

Arkea on mukana ilmastokestävässä ruokahankkeessa

Lue lisää
Siivouspalvelut

Arkean siivoojien työkaveri Cobotti tehostaa imurointia ja pitää tekstiililattiat puhtaina

Lue lisää
Ekokompassin logo
Uutiset

Arkean kiinteistö- ja siivouspalvelut saivat Ekokompassi-ympäristösertifikaatin

Lue lisää