Siirry pääsisältöön
Arkea  >  Ajankohtaista  >  Lingsha, vahtimestari

Lingsha, vahtimestari

Arkealaiset

Armeija sytytti kiinnostuksen turvallisuusalaan

Arkealla vahtimestarin tehtävät ovat monipuolisia ja päivät vaihtelevia. Työhön sisältyy useimmiten vieraiden vastaanottoa ja opastusta, kameravalvontaa, postin lajittelua, asiakkaiden neuvontaa ja ohjaamista sekä erilaisiin kyselyihin vastaamista. Asiakaskohde ja asiakkaiden tarpeet kuitenkin määrittelevät vahtimestarin työn tarkan sisällön ja sen erityispiirteet.

Asiakaspalveluasenne, rauhallisuus ja sopeutumiskyky ovat vahtimestarin valttikortteja. Arkealla vahtimestarina työskentelevä Xue Lingsha allekirjoittaa nämä täysin, mutta painottaa lisäksi oman asenteen merkitystä.

– Asenne on tärkeä. Pyrin lähestymään muita ihmisiä positiivisella mielellä ja avoimesti. Minusta se on asiakaspalvelussa olennaista. On upeaa huomata, että ikään kuin vastavuoroisesti sinuun luotetaan, Lingsha pohtii.

– Kun hallitsee työtehtävät, tuntuu vaihtelu mukavalta. Oman työkohteeni lisäksi sijaistan useammassa paikassa, joissa työhön sisältyy vähän erilaisia asioita, Lingsha kuvaa.        

Kiinassa Urumqin maakunnan pääkaupungissa Xinjiangissa syntynyt ja kasvanut Lingsha muutti 9-vuotiaana Suomeen. Peruskoulutukseltaan hän on yo-merkonomi. Työskenneltyään jonkin aikaa asiakaspalvelu- ja myyntityössä Lingsha valitsi nuorelle naiselle erilaisen urapolun käydessään Suomen armeijan ja siellä sotilaspoliisikoulutuksen. Tämän myötä syttyi kiinnostus turvallisuusalaa kohtaan, joka johti vartijakurssille ja uuteen työhön.  

– Vartijakurssin käytyäni hain töitä monista puhtaasti turvallisuusalan yrityksistä, mutta huomasin sitten, mitä Arkealla on tarjolla. Työharjoittelun kautta sain töitä vahtimestarina ja nyt työni on vakituinen. Alan syksyllä suorittaa turvallisuusalan ammattitutkintoa, sillä haluan opiskella alaa lisää, kertoo Lingsha.

Lue myös

Ruokapalvelut

Arkea on mukana ilmastokestävässä ruokahankkeessa

Lue lisää
Siivouspalvelut

Arkean siivoojien työkaveri Cobotti tehostaa imurointia ja pitää tekstiililattiat puhtaina

Lue lisää
Ekokompassin logo
Uutiset

Arkean kiinteistö- ja siivouspalvelut saivat Ekokompassi-ympäristösertifikaatin

Lue lisää