Siirry pääsisältöön
Arkea  >  Ajankohtaista  >  Palveluohjaajan työssä korostuu vaihtelevuus

Palveluohjaajan työssä korostuu vaihtelevuus

Arkealaiset

Kun Henna Tyynmaa kaksi vuotta sitten harkitsi työpaikan vaihtoa, vinkkasi hänen Arkealla työskentelevä ystävänsä, että yrityksessä saattaisi olla siivoustyötä tarjolla. Neljä vuotta siivoojana ja palveluohjaajana työskennellyt Henna aloitti Arkealla siivoojana ja valittiin pian avoimeksi tulleeseen ohjaajan pestiin. 
 
–    Tykkäsin alusta asti siivoustyöstä Arkealla. Oppilaitoskohteen työkaverit sekä henkilöstö olivat kivoja. Saan työskennellä saman kohteen parissa nyt palveluohjaajanakin. Lisäksi alueeseeni kuuluu useita koulukohteita, uimahalli, paloasema sekä toimistokohteita Turun alueella. Ja työkaveritkin ovat edelleen mukavia, Henna kehuu.
 
Ennen työuraansa siivousalalla, Henna ehti työskennellä kymmenen vuoden ajan tekstiilihuoltajana. 
 
–    Jossain kohtaa tuli eteen pohdinta, että mitä oikeasti haluankaan tehdä. Ajattelin lähteä kokeilemaan siivousalaa. Opiskelin oppisopimuksella ensin laitoshuoltajan tutkinnon ja nyt Arkealla olen suorittanut lähiesimiehen ammattitutkinnon. Koen, että viimeisimmät opinnot vahvistivat omaa ammattitaitoa, Henna miettii.

Sosiaaliset taidot ovat työssä tärkeitä

Päivittäisessä työssään palveluohjaajana Henna opastaa uusia arkealaisia sekä tarpeen vaatiessa ohjaa konkareita. Lisäksi työhön kuuluu ylläpidollista seurantaa kohteissa, laatukierroksia, poissaolotilanteiden ratkomista ja siivoustuurausta. Työ on liikkuvaa ja vaihtelevaa: päivän aikana vaihtuvat, kohteet, pintamateriaalit sekä tietysti ihmiset. Se onkin Hennan mielestä yksi parhaista asioista työssä.
 
–    Nautin lisäksi haasteista. Se pitää mielen virkeänä, kun joutuu ratkomaan asioita ja tulee muutoksia. En juurikaan koe ottavani paineita, sillä ajattelen, että asiat kyllä aina selviävät. Organisoinnilla saa ratkottua monta juttua.
 
Ammattitaidon lisäksi Hennan vahvuuksia työssään ovat sosiaaliset taidot.

–    Minun ei ole vaikeaa jutella ihmisten kanssa tai mennä erilaisiin tilanteisiin.

–    Siivousalassa yleensä on mukavaa se, kun näkee konkreettisesti omien kättensä työn jäljen puhtaina pintoina. Nykyisessä työssä en muuttaisi mitään, kaikki on aika lailla kohdallaan, Henna pohtii.
 
Vaikka työstään pitää, on palautuminen vapaa-ajalla tärkeää.
 
–    Harrastan uintia ja ulkoilen lasten kanssa. Olen huomannut että liikunnasta on ehdottomasti hyötyä työssäkin: se auttaa palautumaan työstä ja nukkumaan paremmin.

 

Lue myös

Ruokapalvelut

Arkea on mukana ilmastokestävässä ruokahankkeessa

Lue lisää
Siivouspalvelut

Arkean siivoojien työkaveri Cobotti tehostaa imurointia ja pitää tekstiililattiat puhtaina

Lue lisää
Ekokompassin logo
Uutiset

Arkean kiinteistö- ja siivouspalvelut saivat Ekokompassi-ympäristösertifikaatin

Lue lisää