Siirry pääsisältöön
Arkea  >  Ajankohtaista  >  Vesa vetää monipuolista talotekniikkatiimiä

Vesa vetää monipuolista talotekniikkatiimiä

Kiinteistöpalvelut

Arkean kiinteistönhoitopalvelut ovat viime vuosina laajentuneet kattamaan monipuolisen taloteknisen palveluvalikoiman. Lämpö-, vesi-, ilmanvaihto-, sähkö- ja jäähdytystöistä huolehtii nopealiikkeinen ja notkea työporukka. Kun suuri osa Arkean muista palveluista tehdään sopimustyönä, talotekniset palvelupyynnöt tulevat pääosin asiakkaiden tilausten mukaan. Työnjohdollisesti tämänkaltainen työympäristö vaatii ripeää toimintaa ja joustavaa suunnittelua.
 
LVI-työnjohtaja Vesa Valkeejärvi valottaa, mitä kaikkea hänen työhönsä päivittäisellä tasolla kuuluu.
 
– Työnjohdollinen esimiestyö on jatkuvaa sovittelua, että koko tiimillä on töitä ja toisaalta, että asiakas saa tilaamansa palvelun oikea-aikaisesti. Tärkeä osa työtä on asiakastapaamiset ja tarjouslaskenta, jotta kauppaa syntyy ja uusia asiakkaita saadaan. Toki työhön kuuluu myös kaikenlaista säännöllistä raportointia mm. talousasioihin liittyen. 
 
Vesa kuvaa, että parasta hänen työssään on työ itsessään: työympäristö, työkaverit, se kuinka työtä saa tehdä omanlaisesti, käyttää luovuutta ja joustavan esimiehen tuella kokeilla ja yrittää. 
 
– Palkitsevinta on tietysti asiakkailta, työntekijöiltä ja omalta esimieheltä saatu kiitos. Olen myös kokenut esimiestyön helpoksi, sillä työntekijöiden kanssa henki on poikkeuksetta hyvä ja asiakkaat ovat asiallisia ja fiksuja ja vuorovaikutus on hyvää.
 
Arkea on varteenotettava toimija myös talotekniikkapalveluissa
 
Vesa on työskennellyt koko ikänsä lvi-alalla. Työhistoriasta löytyy kokemusta alalta hyvin erilaisista tehtävistä ja organisaatioista.
 
– Kesätöiden kautta pääsin aikoinaan Turun jäähdytyskeskukseen töihin. Olin siellä ns. ”nyrkkipajahommissa” todella mielenkiintoisten töiden äärellä valmistamassa lämmönvaihtimia, joita käytetään lvi-teollisuudessa, ja joita ei oikeastaan missään muualla tehdä.
 
Tuo kokemus johdatti pintaa syvemmälle koneiden maailmaan ja vei erilaisiin lvi-töihin teollisuuspuolelle, telakoille ja paperitehtaisiin ympäri maailmaakin. 
 
– 2010-lukua edeltänyt lama iski kovasti teollisuuteen ja silloin oma lvi-alan yritykseni siirtyi teollisuudesta perinteisiin rakennusputkitöihin. Muutos teollisuudesta yksityishenkilöasiakkaiden pariin oli iso ja työt muuttuivat oleellisesti. Tulin Arkealle alun perin Turun rakennustekniikan kunnossapidon liiketoimintakaupan yhteydessä lvi-asentajana. Ehdin työskennellä hetken aikaa Kaarea kunnossapidossa ennen kuin Arkealle perustettiin oma talotekninen puoli ja siirryin vetämään sitä.
Vesa kuvaa, että tämänhetkinen työtilanne on hänelle ihanteellinen. Hän saa tehdä samaa työtä kuin yrittäjänä, ratkoa asiakkaisen ongelmia, mutta ison yrityksen eduilla ja yritysasiakkaille. Arkeassa plussaa asiakkaiden keskuudessa on julkisomisteisuuden tuoma turvallinen vaikutelma sekä se, että Arkea on taloudellisesti luotettava tekijä, joka ei mene nurin kesken homman.
 
– Uusasiakasmyynnissä onkin tullut mukavia onnistumisia. Meidät otetaan vakavasti ja minulla on kova luotto, että jos tehdään asiat hyvin, niin saadaan kyllä kasvua aikaiseksi.

Lue myös

Uutiset

Kilpailu- ja kuluttajavirasto hyväksyi Alltimen ja Arkea Oy:n liiketoimintakaupan

Lue lisää
Uutiset

Arkea Oy myy kiinteistö- ja siivouspalveluliiketoiminnot Alltime Kiinteistöpalvelut Oy:lle

Lue lisää
Ruokapalvelut

Arkea on mukana ilmastokestävässä ruokahankkeessa

Lue lisää