Siirry pääsisältöön
Arkea  >  Ajankohtaista  >  Arkean kiinteistö- ja siivouspalvelut saivat Ekokompassi-ympäristösertifikaatin

Arkean kiinteistö- ja siivouspalvelut saivat Ekokompassi-ympäristösertifikaatin

Uutiset

Arkean kiinteistö- ja siivouspalvelut saivat Ekokompassi-ympäristösertifikaatin. Lokakuussa auditoitua ympäristöohjelmaa on rakennettu huolella jo vuoden 2022 lopusta asti. Ympäristöohjelman avulla palvelumme ympäristövaikutukset vähenevät ja pysyvät hallinnassa entistä paremmin.

Ekokompassi-sertifikaatti myönnetään yrityksille, jotka ovat rakentaneet Ekokompassi-ympäristöjärjestelmän ja läpäisseet riippumattoman asiantuntijan tekemän auditoinnin. Auditoinnissa arvioidaan täyttääkö yrityksen ympäristövastuutyö Ekokompassin asettamat 10 kriteeriä.

Arkea panostaa erityisesti kemikaaliturvallisuuteen, jätteiden lajitteluun, liikkumiseen ja logistiikkaan, kestäviin hankintoihin sekä henkilökunnan kouluttamiseen.

Arkean palvelujohtaja Sanna Lehtinen kertoo, että hyvin rakennetun ympäristöohjelman avulla organisoidaan ympäristövastuita, hallitaan riskejä ja seurataan lainsäädäntöä.

–Sekä julkisen että yksityisen sektorin asiakkuuksissa ja kilpailutuksissa vaaditaan hyvää ympäristöasioiden hallintaa. Nyt saadun ympäristösertifikaatin avulla voimme todentaa vastuullisuustyötämme avoimesti yhteistyökumppaneillemme, kertoo Arkean yhtiön vastuullisuustyötä vetävä Lehtinen.

Henkilökunnan kouluttamista, hävikin vähentämistä ja toimivaa jätehuoltoa

Arkean toiminnan ydintä on erityisesti asiantunteva, osaava ja osallistuva henkilöstö. Henkilöstöä koulutetaan omassa verkko-oppimisympäristössä, paikoin jopa asiakas- tai kohdekohtaisesti. Henkilöstä rohkaistaan osallistumaan ympäristötyöhön tekemällä esimerkiksi ympäristö- ja turvallisuushavaintoja.

Siivouspalvelumme käyttävät jatkossa enemmän kestäviä ja ympäristömerkittyjä siivousaineita. Kaikilla toimialoilla syntyvää hävikkiä vähennetään prosesseja selkeyttämällä. Arkean Turun varikon jätehuolto- ja suunnitelma laitettiin uusiksi kesällä 2023. Arkea on myös sitoutunut vahvasti Turun kaupungin ilmastotyöhön.

Nyt sertifioidun ympäristöjärjestelmän myötä Arkealla on selkeät suuntaviivat mitä tehdä palvelujen ympäristövaikutusten vähentämiseksi lähivuosien aikana.

– Vähennämme ympäristövaikutuksiamme suunnitelmallisesti ja jatkuvasti kehittäen. Ensi vuonna pyrimme tekemään asiat taas entistä paremmin, Lehtinen sanoo.

Ympäristösertifikaatti on osa Arkean laajempaa vastuullisuustyötä

Ympäristöohjelman ja ympäristösertifikaatin ohella Arkealle rakennettiin myös vastuullisuusohjelma, jossa ympäristöasioiden lisäksi tavoitteet henkilöstön hyvinvoinnin ja laadun kehittämiseksi.

Asetamme toimintamme ohjaavia vastuullisuustavoitteita, joiden saavuttamista mittaamme ja seuraamme aktiivisesti. Vastuullisuustavoitteinamme on

Mikä Ekokompassi?

Ekokompassi on kaikille toimialoille sopiva kotimainen ympäristöjärjestelmä ja ympäristösertifikaatti. Ympäristöjärjestelmän käyttöönotto tarjoaa organisaatioille selkeitä käytännön hyötyjä mm. ympäristövastuun organisoimiseen, riskienhallintaan, lainsäädännön seurantaan, sidosryhmäviestintään ja organisaation profiilin parantamiseen. Lue lisää Ekokompassista: https://ekokompassi.fi/

Lue myös

Uutiset

Kilpailu- ja kuluttajavirasto hyväksyi Alltimen ja Arkea Oy:n liiketoimintakaupan

Lue lisää
Uutiset

Arkea Oy myy kiinteistö- ja siivouspalveluliiketoiminnot Alltime Kiinteistöpalvelut Oy:lle

Lue lisää
Ruokapalvelut

Arkea on mukana ilmastokestävässä ruokahankkeessa

Lue lisää