Siirry pääsisältöön
Arkea  >  Ajankohtaista  >  Arkean siivoojien työkaveri Cobotti tehostaa imurointia ja pitää tekstiililattiat puhtaina

Arkean siivoojien työkaveri Cobotti tehostaa imurointia ja pitää tekstiililattiat puhtaina

Siivouspalvelut

Arkean siivouspalvelut käyttävät asiakaskohteissaan robotti-imuri Cobottia. Laite toimii Arkean siivoojien työkaverina helpottamaan raskaita työvaiheita ja tehden siivoamisesta nopeampaa ja tehokkaampaa. Cobotti imuroi tekstiililattiat siivoojan hoitaessa muita työtehtäviä sen lähettyvillä.

– Otimme Cobotin käyttöön helpottamaan siivouksen raskaita työvaiheita. Se on erittäin toimintavarma ja se on otettu asiakaskohteissamme vastaan suurella mielenkiinnolla, kertoo Arkean siivouspalvelujen suunnittelupäällikkö Tiina Luntamo.

Cobotti toimii näppärästi. Ensin sen annetaan lukea seinään kiinnitetystä ja hieman QR-koodia muistuttavasta tarrasta siivottavan tilan työohjeen. Tämän perusteella laite osaa lähteä turvallisesti töihin imuroiden ensin seinänvieruksia pitkin ja lopuksi lattioiden keskiosat.

– Cobotti toimii meidän työkaverinamme, ja siitä on suuri apu esimerkiksi kokolattiamattojen ja lattioiden puhtaanapidossa. Siinä on harjat, joilla kokolattiamatot saadaan perusteellisen puhtaaksi. Ennen kokolattiamattoja piti imuroida manuaalilaitteella, kertoo Arkean siivooja Hanna Paasimaa.

Cobotti toimii monopuolisesti erilaisissa siivouskohteissa aina toimistoympäristöistä teollisuuskohteisiin. Se tunnistaa automaattisesti esteet reitillään ja osaa väistää niitä. Se pitää myös pientä hurinaa ja sillä on merkkivalot, joten se on näin helppo havaita työympäristön arjessa.

Cobotti lukemassa tilan työohjetta.
Cobotti lukee tilan työohjeen seinään kiinnitetystä tarrasta.
Cobotti siivoaa ensin tilan seinien vierestä, sitten lattian keskiosat.
Cobotti imuroi ensin tilan seinien vierestä, sitten lattian keskiosista.

Lue myös

Uutiset

Kilpailu- ja kuluttajavirasto hyväksyi Alltimen ja Arkea Oy:n liiketoimintakaupan

Lue lisää
Uutiset

Arkea Oy myy kiinteistö- ja siivouspalveluliiketoiminnot Alltime Kiinteistöpalvelut Oy:lle

Lue lisää
Ruokapalvelut

Arkea on mukana ilmastokestävässä ruokahankkeessa

Lue lisää