Siirry pääsisältöön
Arkea  >  Ajankohtaista  >  Toimivaa jätehuoltoa Arkean varikolla

Toimivaa jätehuoltoa Arkean varikolla

Vastuullisuus

Arkean varikon pihan ja toimistotilojen jätehuolto laitettiin uuteen uskoon kuluneen kesän aikana. Turun Lausteella sijaitsevalle varikolle päivitettiin jätehuoltosuunnitelma, jonka myötä hankittiin myös uudet ja hyvin merkityt jäteastiat. Tarkoituksena on tehostaa jätteiden lajittelua ja saada varikon piha ja työtilat siisteiksi ja toimiviksi.

–Varikko on Kiinteistösi Ykkösketjun ja Arkean siivouspalvelujen operatiivinen keskus, josta löytyvät meidän työkoneet, tuotantoautot ja tarvikkeet. Täältä myös henkilökuntamme lähtee aamuisin asiakaskohteisiin, työhön osallistuva työnjohtaja Petri Tähtisalo kertoo.

Varikon jätehuoltoon kiinnitettiin erityistä huomiota alkuvuonna, kun Arkealle rakennettiin Ekokompassi-ympäristöjärjestelmää. Samalla varikolle päivitettiin jätehuoltosuunnitelma, jossa on määritelty erilliskerättävät jätelajit, keräysastioiden määrät ja koot, tyhjennysrytmit, jäteyhtiöiden tiedot ja vastuuhenkilöt.

Kiinteistö- ja siivouspalvelujen tuottamisesta syntyy kirjavasti erilaisia jätteitä, kuten pakkausjätteitä, metallia ja paristoja. Lisäksi syntyy erilaisia kemikaaleja, kuten puhdistus- ja voiteluaineita. Kaikille jätejakeille on nyt omat ja hyvin merkityt jäteastiat.

– Uusien astioiden myötä jätteiden lajittelu täällä on nyt helppoa ja vaivatonta. Työtkin sujuvat, kun on siistiä ja jäteastioiden tyhjennys on säännöllistä.  Tarkoitus on, että homma toimii jatkossakin. Siksi koulutamme henkilöstöämme jätteiden lajitteluun edelleen niin täällä varikolla kuin asiakaskohteissammekin, Tähtisalo sanoo.

Lue myös

Uutiset

Kilpailu- ja kuluttajavirasto hyväksyi Alltimen ja Arkea Oy:n liiketoimintakaupan

Lue lisää
Uutiset

Arkea Oy myy kiinteistö- ja siivouspalveluliiketoiminnot Alltime Kiinteistöpalvelut Oy:lle

Lue lisää
Ruokapalvelut

Arkea on mukana ilmastokestävässä ruokahankkeessa

Lue lisää