Siirry pääsisältöön
Arkea  >  Ajankohtaista  >  Asennetyypit kyllä huomataan – henkilöstöasiantuntijan vinkit kesätyöntekijöille

Asennetyypit kyllä huomataan – henkilöstöasiantuntijan vinkit kesätyöntekijöille

Avoimet työpaikat

Vinkkivitoset kesätyöntekijöille

Niin kuin muutenkin elämässä, kesätöissä pääsee pitkälle jo hyviä käytöstapoja ja maalaisjärkeä noudattamalla. Näin annat hyvän vaikutelman itsestäsi ja saat hienon alun työurallesi. Esimerkiksi me Arkealla palkkaamme mielellämme uudestaan työntekijöitä, jotka ovat hoitaneet kesätyönsä hyvin.

Tässä Arkean henkilöstöasiantuntija Katri Kuoksan vinkit kesätyöntekijöille.

1.    Ole ystävällinen

Moikkaa työkavereita ja asiakkaita, katso silmiin ja juttele rohkeasti. Tauollakin on hauskempaa, kun tulet toimeen työkavereidesi kanssa. Parhaimmassa tapauksessa solmit uusia ystävyyksiä kesätöiden kautta.

2.    Tule ajoissa töihin

Tämä on tärkeää erityisesti ensivaikutelman luomisessa. Selvitä esimerkiksi ennen töiden alkua, kauanko työmatkassa menee. Pidä muutenkin kiinni sovituista aikatauluista. Täsmällisyys on tärkeä ominaisuus, jota työnantajat arvostavat.

3.    Ole reipas ja rehellinen

Tartu reippaasti töihin ja tee kaikki työt, joista on sovittu. Oma-aloitteisuus on myös ominaisuus, jota kaikki työnantajat peräänkuuluttavat. Rehellisyys on tärkeää, joten älä pelkää myöntää mokiasi, niitä sattuu kaikille. Kaikki pitävät rehellisistä tyypeistä ja mokat ovat mahdollisuus oppia ja kehittyä.

4.    Kysy rohkeasti

Kukaan ei oleta sinun osaavan kaikkea heti töihin tullessasi, joten kysy, jos jokin on epäselvää. On aina parempi pyytää apua kuin jäädä yksin ihmettelemään. Loppujen lopuksi tärkeintä on, että teet parhaasi.

5.    Pidä asenne positiivisena

Olet sitten unelmatyössäsi tai et, on positiivinen asenne aina hyödyksi. Yritä keskittyä työsi positiivisiin puoliin ja etsi asioita, joista nautit työssäsi. Loistava asenne ja positiivisuus huokuvat ulospäin ja näin kaikkien työpäivät sujuvat mukavammin. Asennetyypit kyllä huomataan!

Lue myös

Uutiset

Kilpailu- ja kuluttajavirasto hyväksyi Alltimen ja Arkea Oy:n liiketoimintakaupan

Lue lisää
Uutiset

Arkea Oy myy kiinteistö- ja siivouspalveluliiketoiminnot Alltime Kiinteistöpalvelut Oy:lle

Lue lisää
Ruokapalvelut

Arkea on mukana ilmastokestävässä ruokahankkeessa

Lue lisää