Siirry pääsisältöön
Arkea  >  Ajankohtaista  >  ”Kiinteistönhoitajat ovat tärkeä linkki meidän ja asukkaiden välillä” – TYS tarjoaa mutkatonta asumista opiskelijoille

”Kiinteistönhoitajat ovat tärkeä linkki meidän ja asukkaiden välillä” – TYS tarjoaa mutkatonta asumista opiskelijoille

Kiinteistöpalvelut

Turun Ylioppilaskyläsäätiö tarjoaa asumista ja asumiseen liittyviä palveluja Turussa opiskeleville. Kiinteistösi Ykkösketju pitää huolen, että kiinteistöissä kaikki toimii niin kuin pitääkin ja asuminen olisi näin mahdollisimman mutkatonta.

Turun Ylioppilaskyläsäätiö, eli TYS, lienee tuttu kaikille Turussa omia opiskelujaan läpikäyneille. TYS rakentaa, vuokraa ja ylläpitää asuntoja peruskoulun jälkeisissä oppilaitoksissa opiskeleville.

–Tavoitteemme on tuottaa opiskelijoille edullisempaa asumista ja asumiseen liittyviä palveluja. Moni asukkaistamme on asumisuransa alussa, ehkäpä jopa ensiasunnossaan, ja haluamme tarjota heille tukea ja neuvoja kaikessa asumiseen liittyvässä, kertoo Toni Pohjavirta Turun Ylioppilaskyläsäätiöstä.

Pohjavirta toimii Turun Ylioppilaskyläsäätiöllä kunnossapitoinsinöörinä ja hänen työtehtävänään on varmistaa, että huoneistoremontit ja isommatkin saneeraukset hoituvat hyvin ja ajallaan. Lisäksi hän vastaa yhteistyöstä Ykkösketjun kanssa.

Ykkösketju hoitaa Turun Ylioppilaskyläsäätiön monipuolisia kiinteistökohteita ympäri Turkua

Ykkösketju on tarjonnut kiinteistöpalveluja Turun Ylioppilaskyläsäätiölle jo yli kahden vuoden ajan. Yhteensä 18 eri kohteessa ja yli 5000 huoneistossa riittää tekemistä: kiinteistöistä pidetään huolta niin asunnoista yhteisiin tiloihin ja ulkoalueisiin asti.

–Teemme laidasta laitaan kaikkea, mitä kohteiden kiinteistöhoidossa tarvitaan. Vastaamme asukkaiden vikailmoituksiin ja hoidamme muun muassa lampun- ja sulakkeidenvaihdot sekä vaikkapa viemärinavaukset, kertoo Ykkösketjun palveluesihenkilö Antti Eklund.

Antti Eklund autossa
Antti Eklund vastaa Arkealla Turun Ylioppilaskyläsäätiön asiakkuudesta

Hoidettavia kiinteistöjä on muun muassa Halisissa, Räntämäessä ja keskustassa. Suurin osa huoneistoista on kuitenkin yliopistokampusten kupeessa ylioppilaskylässä.

Pohjavirta sanoo, että jokainen kohde on erilainen, ja se tuo oman mausteensa kiinteistöhoitoon.

–Erityispiirteenä on se, että rakennuskantamme on laaja. On vanhaa ja uutta sekä kaikkea siltä väliltä. Monet kohteemme kuvastavat myös oman aikansa rakennustapaa ja montaa kohdetta on matkan varrella peruskorjattu ja saneerattu.

Kiinteistöhoitajat ovat tärkeä linkki asukkaan ja kiinteistönomistajan välillä

Opiskelija-asunnoissa erityisen tärkeää on se, että asuminen on mahdollisimman mutkatonta ja palvelut ovat lähellä. Esimerkiksi ylioppilaskylässä sijaitsevassa Tyyssijassa on asukkaiden yhteinen olohuone, kuntosali, kauppa ja opiskelijoiden suosima Ravintola Elo.

Mutkattomuus tarkoittaa tietysti myös sitä, että kiinteistöt pidetään kunnossa ja turvallisina. Mahdollisiin vikoihin ja puutteisiin reagoidaan nopeasti. Asiakaspalvelun merkitystä kiinteistöhoidossa ei voi liiaksi korostaa.

–Tärkeää on, että olemme nopeasti paikalla ja korjaamme viat ripeästi. Jos esimerkiksi tarvittavaa varaosaa ei ole heti käsillä, kommunikoidaan siitä asukkaan kanssa ja sovitaan jatkosta. Asiakaspalvelussa avoin keskustelu on hyvin tärkeää, Eklund sanoo.

Arbesijon Ademi kiinteistökohteessa
Jatkuvasti hyvää palautetta asiakaspalvelutaidoistaan saava Arbesijon Ademi hoitaa Turun ylioppilaskyläsäätiön opiskelija-asuntokohteita ammattitaidolla.–Mukavaa tehdä töitä, kun on monipuoliset ja motivoivat työtehtävät, sanoo Arbesijon.

-Ykkösketjun kiinteistöhoitajilla on iso rooli luottamuksellisen asiakaskokemuksen rakentamisessa, ja he ovat meille tärkeä linkki meidän ja asukkaiden välillä, Pohjavirta kertoo.

Asiakkailta kerätään palautetta jokaisen kiinteistöhoitokäynnin jälkeen. Ykkösketju saa asukkailta jatkuvasti positiivista palautetta hyvästä asiakaspalvelusta ja ammattitaitoisesta toiminnasta.

–Käymme päivittäin keskustelua Ykkösketjun ammattilaisten kanssa siitä, missä mennään. Istumme myös yhdessä kerran kuussa alas katsomaan läpi palautteet ja miettimään yhdessä, miten voitaisiin tehdä entistä paremmin. Yhteistyö on sujunut erittäin hyvin, jatkaa Pohjavirta.

Lue myös

Uutiset

Kilpailu- ja kuluttajavirasto hyväksyi Alltimen ja Arkea Oy:n liiketoimintakaupan

Lue lisää
Uutiset

Arkea Oy myy kiinteistö- ja siivouspalveluliiketoiminnot Alltime Kiinteistöpalvelut Oy:lle

Lue lisää
Ruokapalvelut

Arkea on mukana ilmastokestävässä ruokahankkeessa

Lue lisää