Siirry pääsisältöön
Arkea  >  Ajankohtaista  >  Vahtimestari on oppilaitoksen tuki ja turva

Vahtimestari on oppilaitoksen tuki ja turva

Arkealaiset

Turun ammatti-instituutin ruiskadun toimipisteen käytävillä on hiljaista, kun liiketalouden ja sosiaali- ja terveysalan opiskelijat ovat lompsineet lomille kesäkuun alussa. Jonkin verran henkilökuntaa näyttää kuitenkin olevan paikalla paketoimassa päättynyttä lukukautta ja valmistautumassa seuraavaan.

Ruiskadulla työskentelee myös Arkean vahtimestari Matti Laihinen, joka pitää huolta, että kiinteistössä on turvallista ja liikkuvat asiat toimivat myös rauhallisena aikana. Mitä kaikkea vahtimestarin työpäivään kuuluu?

–Vahtimestarin työpäivä alkaa usein akuuteilla korjaustöillä ja koulun henkilökunnan tukemisella. Esimerkiksi videotykit tai tietokoneet eivät toimi tai luokkahuoneessa irtoaa kahva. Vanhassa rakennuksessa kyllä riittää pientä korjattavaa joka päivälle, sanoo Laihinen.

Vahtimestarin työhön kuuluu myös pitää huolen, että kiinteistö on turvallinen siellä opiskeleville ja työskenteleville. Laihisen vastuulla on rakennuksen kulunvalvonta ja avaimet. Myös sammutuskalusto ja poistumistiet pidetään kunnossa sekä osallistutaan koulut yhteisiin poistumisharjoituksiin.

Koulurakennuksessa tarvitaan myös kaikenlaista tarviketta aina käsipapereista kyniin ja pyyhekumeihin asti. Laihinen ottaa kaikki tavarat vastaan tiistaisin ja toimittaa ne sovittuihin paikkoihin sokkeloisessa koulurakennuksessa.

–Nokkakärryt kulkevat aina mukana ja niistä onkin muodostunut minulle tärkeä työkaveri, Laihinen naurahtaa.

Ennen vahtimestarin työtä Laihinen toimi pitkään taksikuskina. Kohta kaksi vuotta Arkealla on mennyt mukavasti. Tällä hetkellä Laihinen opiskelee työn ohella myös turvallisuusalan ammattitutkintoa.

–Jokainen päivä vaihtelee todella paljon ja se on mielestäni tämän homman suola. Yhteistyö ammatti-instituutin väen ja Arkean kiinteistönhoitajien kanssa sujuu mainiosti, kertoo Laihinen.

Turun ammatti-instituutin toimipisteiden lisäksi Arkea tuottaa toimitilapalveluja Turussa kaupungintalolla, kauppahallissa, työväenopistolla, työllisyyspalveluissa, konsernihallinnon toimistorakennuksessa sekä useissa oppilaitoksissa. Yli 20 vahtimestarin loistoporukka on saanut kiitosta ystävällisestä asiakaspalvelusta ja rautaisesta ammattitaidosta.

Lue myös

Uutiset

Kilpailu- ja kuluttajavirasto hyväksyi Alltimen ja Arkea Oy:n liiketoimintakaupan

Lue lisää
Uutiset

Arkea Oy myy kiinteistö- ja siivouspalveluliiketoiminnot Alltime Kiinteistöpalvelut Oy:lle

Lue lisää
Ruokapalvelut

Arkea on mukana ilmastokestävässä ruokahankkeessa

Lue lisää